Crans Montana – zadnja evropska postaja letošnjega svetovnega pokala (AVDIO)

 

Konec tedna bo ženska smučarska karavana preživela v Crans Montani, kjer bosta na sporedu dve alpski kombinaciji in superveleslalom. Svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec je tik pred vrati najboljše trojice v skupnem seštevku svetovnega pokala.

 

Svetovno prvenstvo je preteklost, pred alpskimi smučarkami pa je zadnji mesec letošnje sezone, ki ga začenjajo s tekmami v švicarski Crans Montani. Petkova alpska kombinacija bo nadomestila odpovedano tekmo iz Altenmarkt-Zauchenseeja, smučarke pa se bodo pomerile v superveleslalomu in slalomu. V soboto je na sporedu veleslalomska preizkušnja, v nedeljo pa znova alpska kombinacija, ki bo identična petkovi.

 

Po današnjem prihodu v Crans Montano je trener Ilke Štuhec Grega Koštomaj povedal: “Vzdušje v ekipi je ob prihodu zelo pozitivno, spet smo polni pričakovanj pred novimi tekmami. Vreme je danes tukaj zelo spomladansko, toplo. Se pa jutri obeta nekaj dežja in snega, zato velja še počakati glede končnega programa tekmovanja.” Ob tem dodaja: “Naj se sezona, takšna kot je bila doslej, nadaljuje in bomo zadovoljni šli proti novim zmagam.” Žreb štartnih številk za jutrišnjo kombinacijo je na sporedu danes ob 19. uri.

 

Svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec bo na progi Mont Lachaux predvidoma štartala na vseh treh tekmah. Štart superveleslaloma je predviden na nadmorski višini 2116 metrov, pri spustu pa bodo smučarke premagale 571 metrov razlike v nadmorski višini. Smučarke, ki prednjačijo v hitrih disciplinah pri tem upajo, da se organizatorji ne odločijo za krajšanje superveleslalomske proge, saj bo to v veliki meri ustrezalo smučarkam, ki stavijo na slalomski del kombinacije. Slednji bo po podatkih s spletne strani organizatorjev približno štirikrat krajši, saj bo proga dolga 512 metrov.

 

Petkova alpska kombinacija se s superveleslalomsko vožnjo začne ob 10.30, slalomska preizkušnja pa sledi ob 14.30. Sobotni superveleslalom in nedeljska kombinacija se začneta 10.30 uri.

 

V skupnem seštevku svetovnega pokala Mariborčanka zaseda četrto mesto, za tretjo Sofio Goggio pa zaostaja le štiri točke.

 

Izjava Grege Koštomaja:

 

Kliknite za prenos izjave.

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com