Dva treninga v Cortini za uvod v tri tekme v treh dneh (AVDIO)

Po skoraj mesecu tekmovalnega premora so smu─Źarke v hitrih disciplinah zbrane v Cortini d’Ampezzo. Ilka ┼átuhec je na dana┼ínjih dveh treningih osvojila 9. in 3. mesto.

V ne ravno idealnih razmerah, predvsem zaradi megle na ┼ítartu in nekoliko druga─Źne podlage, kot so je smu─Źarke vajene na tem prizori┼í─Źu, sta bila kljub dvomom izvedena oba treninga. Ilka ┼átuhec je na prvem treningu osvojila 9. mesto z 0,73 sekunde zaostanka za najhitrej┼ío Ragnhild Mowinckel, na drugem pa je osvojila tretje mesto z 0,36 sekunde zaostanka za prvo Corinne Sutter.

┬╗Oba treninga danes sta mimo. Nista toliko pomembna rezultata, kot so pomembni moji ob─Źutki. Na prvem sem si vzela malo ve─Ź prostora, malo ┼íir┼íe linije, da vidim kako in kaj se dogaja, saj je minilo ┼że kar nekaj ─Źasa je odkar sem vozila smuk tukaj. Medtem ko na drugem treningu sem ┼że bolj tekmovala, skraj┼íala sem linije, mi je pa vseeno ostalo ┼íe kar nekaj rezerve do jutri. Vse bom podrobno pogledala ter napake popravila,┬ź je Maribor─Źanka dejala po obeh treningih.

V Cortini se organizatorji sicer borijo tudi s sne┼żno podlago, saj je nazadnje mo─Źneje sne┼żilo novembra lani, zato je ve─Źina proge na umetnem snegu. ┬╗Podlaga na progi je sicer malce druga─Źna kot na─Źeloma tukaj v Cortini, sneg se je kar nekajkrat zamenjal tekom proge, ampak ┼íe vedno je v bistvu super, je teko─Źe, da se super smu─Źat. Kak┼íne bodo razmere jutri oziroma v prihodnjih dneh, bomo ┼íe videli. Odvisno je od vremenskih razmer, za katere je te┼żko predvideti kak┼íne bodo. Napovedi so zelo razli─Źne, ampak upam da bo dobro,┬ź dodaja ┼átuh─Źeva. Danes so napovedane sne┼żne padavine, zato so pogoji za jutri┼ínjo tekmo ┼íe neznanka.

V Cortini bo jutri ob 12. uri na sporedu smuk, ki bo nadomestil odpovedano smukaško preizkušnjo iz St. Antona. V soboto bo na sporedu še en smuk, v nedeljo pa superveleslalom.

 

Izjavi Ilke Štuhec:

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com