Ilka dan po zlatu: “Ne zavedam se še točno, kaj se je zgodilo” (AVDIO)

 

Ilka Štuhec je slovenska junakinja in svetovna prvakinja v smuku. V St. Moritzu je včeraj prismučala do svoje največje zmage v karieri in znova v športnem duhu združila Slovenijo.

 

“Občutki danes, en dan po vsem skupaj, so še vedno neverjetni. Ne zavedam se še točno, kaj se je zgodilo. Da sem v bistvu svetovna prvakinja v smuku, čisto zares. Skratka neverjetno. Včeraj je bil preostanek dneva, po minuti in 33 sekundah vožnje, resnično kaotičen, zaseden in poln vsega dobrega. Na koncu dneva smo vendar našli nekaj časa in proslavili velik uspeh,” je dan po zmagoviti vožnji z nasmehom zaupala Mariborčanka.

 

Štuhčeva hkrati izpostavlja: “Je pa tudi dejstvo, da mi brez moje ekipe niti slučajno ne bi uspelo. Še več, realno ne bi mogla niti sanjati o tem, da postanem svetovna prvakinja. Tako da mislim, da gre največja zahvala njim trem – Anji, Gregatu in še posebaj mami.”

 

Ilka Štuhec je tako osvojila svojo prvo zlato kolajno na svetovnem prvenstvu in potrdila svojo prevlado v svetovni smukaški konkurenci. V tem tednu bo 26-letnica nastopila tudi v veleslalomu in slalomu, ki sta disciplini, ki smučarke še čakata na letošnjem svetovnem prvenstvu.

 

Izjava Ilke Štuhec:

 

Kliknite za prenos izjave

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com