Ilka se je ustavila pri dveh malih kristalnih globusih

 

Na zadnji superveleslalomski preizkušnji sezoni je Ilka Štuhec zasedla končno drugo mesto. Zaostala je le za Tino Weirather, kar pomeni, da je slednja v skupnem seštevku te discipline prehitela našo smučarko in osvojila svoj prvi mali kristalni globus v karieri. 

 

Tehnično zahteven srednji del superveleslaloma je zahteval kar nekaj odstopov in napak, kljub temu pa to ni zmedlo najboljše slovenske smučarke, ki je za zmagovalko Weiratherjevo ob prihodu v cilj zaostala za 0,35 sekunde. Trinajste stopničke v letošnji sezoni pa niso zadostovale za ubranitev prednosti v skupnem seštevku. Kljub temu si je Štuhčeva z današnjo predstavo zagotovila drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala v alpskem smučanju, teoretično pa ima z zaostankom 200 točk še možnosti tudi za osvojitev velikega kristalnega globusa.

 

Ilka Štuhec si je torej prislužila srebrno odličje v skupnem seštevku superveleslaloma, ob tem pa bo v Slovenijo prinesla mali kristalni globus v alpski kombinaciji in kot prva Slovenka v zgodovini tudi mali kristalni globus v smuku. Kombinacijski globus bo v Aspnu prejela jutri, ko je na sporedu prost dan. V soboto in nedeljo bosta na sporedu še veleslalom in slalom, Štuhčeva pa si je po odlični sezoni privozila pravico nastopa na obeh tekmah.

 

Izjava Ilke Štuhec sledi.

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com