Ilka Štuhec bo nastopila tudi v Mariboru na Zlati Lisici

 

Pretekli vikend je slovenska šampionka Ilka Štuhec v Cortini d’Ampezzo dvakrat stala na odru za zmagovalke. V naslednjih dneh se bo zavzeto pripravljala na naslednjo postajo smučarske karavane, ki se ta konec tedna ustavi v Garmisch-Partenkirchnu. V taboru Ilke Štuhec so se danes tudi uradno odločili, da bo Štuhčeva nastopila tudi na domači tekmi za Zlato Lisico v Mariboru. 

Časa za počitek alpskih smučark, ki nastopajo v hitrih disciplinah, te dni ni veliko. Tri tekme v treh dneh v Cortini d’Ampezzo so preteklost, v taboru Ilke Štuhec so že osredotočeni na Garmisch-Partenkirchen, kjer bosta konec tedna na sporedu smuk (sobota) in superveleslalom (nedelja). “Za mano je super vikend. Tudi z včerajšnjim superveleslalomom, vsaj do točke, ko nisem uspela uloviti vrat, sem zadovoljna. S smukoma poprej tudi. Stopničke so stopničke, to je vedno super. Sploh ne razmišljam o tem, da bi bila premagana ali da rezultat ni dober, ker nisem zmagala. So seveda, kot sem že velikokrat omenila, malenkosti, ki se jih da popraviti, narediti bolje. Nasploh mislim, da sem na dobri poti,” poudarja Ilka Štuhec, ki se je v soboto na smuku 17. uvrstila na oder za zmagovalke.

Pred Arejem bo Ilka nastopila tudi na domači tekmi za Zlato Lisico

Zgolj še dve prizorišči nas ločita od začetka svetovnega prvenstva v Areju, kjer bo Ilka Štuhec napadala novo medaljo. Aktualna svetovna prvakinja v smuku bo pred tem nastopila v hitrih disciplinah v Garmisch-Partenkirchnu, kmalu za tem pa je na vrsti domača Zlata Lisica. Ker bosta v Mariboru na sporedu tekmi v tehničnih disciplinah, spored svetovnega prvenstva oziroma natančneje prvi trening smuka pa je na sporedu le dva dni po sobotni preizkušnji v Mariboru, je nastop Štuhčeve dolgo visel v zraku. Zdaj je jasno, da bo Ilka Štuhec na veselje slovenske javnosti nastopila tudi na “domačem hribu” in sicer s svojo ekipo načrtuje nastop na petkovem veleslalomu. Sobotno slalomsko preizkušnjo bo tudi zaradi logističnih zahtev poti na Švedsko izpustila.

“To je bila velika Ilkina želja, da nastopi na domači tekmi. Kljub temu, da je spored pred svetovni prvenstvom resnično zahteven za tekmovalke in spremljevalno ekipo, saj je selitev iz kraja v kraj zahteven proces, razdalja med Mariborom in Arejem pa je precejšnja. A seveda moramo spoštovati Ilkino željo, da nastopi pred domačimi navijači. Zato smo se odločili, tudi po posvetu s trenerjem Grego Koštomajem, da bo Ilka nastopila bo v petek na veleslalomu za Zlato Lisico,” je sporočila Darja Črnko, vodja ekipe Ilke Štuhec.

A še pred tem kot omenjeno Štuhčevo čakata dve preizkušnji v hitrih disciplinah, kjer bo skušala zadržati dobro formo pred vrhuncem sezone na svetovnem prvenstvu.

 

***

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com