Ilka Štuhec danes trenirala v Toblachu, organizatorjem znova nagaja vreme

 

Mineva tretji dan svetovnega prvenstva in še vedno ni bila izvedena niti ena tekma. Jutri sta na sporedu ženski in moški superveleslalom. Današnji uradno prost dan je dvakratna svetovna prvakinja Ilka Štuhec izkoristila za trening v Toblachu.

Vreme še naprej kroji izvedbo svetovnega prvenstva v Cortini d’Ampezzo. Včeraj je megla preprečila izvedbo ženskega superveleslaloma, danes tako rekoč ves dan sneži, kar pomeni da bo tudi na progi dodatna snežna odeja. Organizatorje torej pred jutrišnjima kar dvema tekmama čaka ogromno dela, da snežno podlago karseda pripravijo za najboljše smučarke in smučarje na svetu in zagotovijo enake pogoje za vse tekmovalke.

Ilka Štuhec se po včerajšnji prestavitvi tekme s tem ni preveč obremenjevala. Današnji dan je ekipa izkoristila za veleslalomski trening v približno 40 minut vožnje oddaljenem Toblachu. Vremenske razmere žal znova niso omogočale treninga v hitrih disciplinah na bližnjih smučiščih. A za ekipo Štuhčeve je pomembno, da je na snegu in iz dneva iztisne, kolikor je možno. Ob daljši odsotnosti brez smučanja je to seveda zelo dobrodošlo.

Mariborčanka bo na jutrišnjo superveleslalomsko tekmo odšla z enako miselnostjo kot na včeraj napovedano preizkušnjo: » Jutri grem v tekmo brez pritiska, razen tistega na zunanjo smučko, kot pravi Štef.« Kot je ravno tako že povedal trener Stefan Abplanalp, se načrti ne spreminjajo: »Naš osrednji cilj je priti v najboljši možni pripravljenosti na sobotni smuk. Jutrišnji štart je zelo pomemben za samozavest in občutek tekmovalnosti. Tudi včeraj, kljub odpovedi tekme, je bilo dobro znova izkusiti ritem, ki pritiče tekmovalnemu dnevu.«

Jutri sta v Cortini d’Ampezzo na sporedu ženski in moški superveleslalom.

 

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com