Ilka Štuhec – Kraljica alpskega smučanja

 

Ilka Štuhec je na progi “American Downhill” v Aspnu na najboljši možni način potrdila, da je v letošnji smukaški sezoni tako rekoč brez prave konkurence. Z zmago na zadnji tekmi kraljeve discipline alpskega smučanja je zmagala in osvojila še svoj drugi letošnji mali kristalni globus. 

 

Ilka Štuhec se je na prvo tekmo finala letošnjega svetovnega pokala podala s štartno številko ena. Z brezhibno, blestečo in predvsem zelo hitro vožnjo je Mariborčanka že ob prihodu v cilj visoko zavrtela smučarsko palico, ki je pomenila dober občutek po končani vožnji. In Štuhčeva se ni zmotila. Ostale smučarke so za njo zaostale tudi za več sekund, kar je še dokaz več kako močno pred vsemi je smukaško sezono zaključila 26-letnica. Sofia Goggia, ki je bila edina tekmica v boju za mali kristalni globus, je ob prihodu v cilj ravno tako visoko zaostala in tekmo končala na tretjem mestu. Drugo stopničko je zasedla domačinka Lindsay Vonn.

 

Štuhčeva je tako v Aspnu v zrak visoko dvignila mali kristalni globus in s tem pisala novo poglavje zgodovine slovenskega smučanja. Postala je prva Slovenka v zgodovini, ki je osvojila mali kristalni globus v smuku. V sezoni je na smukaških tekmah zmagala skupno štirikrat, vmes pa v St. Moritzu postala tudi svetovna prvakinja v tej disciplini.

 

Za prvo damo slovenskega smučanja pa sezona še zdaleč ni končana. Že danes se bo namreč v Aspnu pognala v boj za tretji mali kristalni globus, tokrat v superveleslalomu. Največja tekmica bo Tina Weirather, ki za Štuhčevo, trenutno vodilno v skupnem seštevku superveleslaloma, zaostaja za 15 točk. Superveleslalom je na sporedu ob 16.30 uri po slovenskem času, v živo pa si ga lahko ogledate na TV Slovenija 2 in spletnem portalu MMC.

 

 

 

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com