Ilka Štuhec nova vodilna v superveleslalomskem seštevku


Vrstni red na stopničkah za zmagovalke se na današnji superveleslalomski tekmi ni razlikoval od včerajšnjega smukaškega. Sofia Goggia je zmagala še drugič zapored, druga je bila Lindsay Vonn, odlično tretje mesto pa je osvojila Ilka Štuhec. Za Mariborčanko so to že 11. stopničke v letošnji sezoni. 

 

Štuhčeva je v cilj prismučala z veliko prednostjo in s štartno številko pet zanesljivo prevzela vodstvo. Kar je najpomembneje, ob prihodu v cilj je Mariborčanka prehitela tudi Tino Weirather, do danes vodilno v skupnem seštevku superveleslaloma. Štuhčeva je kar 10 tekmovalk pospremila na mestu vodilne na tekmi, saj sta imeli Goggia in Vonnova tokrat nižji štartni številki. Ob koncu je Goggia slavila pred Vonnovo za zgolj štiri stotinke sekunde. Z naskokom najboljša slovenska smučarka letošnje zime Ilka Štuhec je z današnjo predstavo prevzela vodstvo v skupnem seštevku superveleslaloma in s tem vložila resno kandidaturo za osvojitev malega kristalnega globusa tudi v tej disciplini.

 

S tem ima Štuhčeva priložnost da v tej sezoni osvoji kar tri male kristalne globuse. Kombinacijskega si je zagotovila že prejšnji konec tedna v Crans Montani, v smukaškem seštevku ima pred Sofio Goggio 97 točk prednosti, od danes pa je jasno tudi, da bo v Aspnu nastopila v majici vodilne v skupnem seštevku superveleslaloma. Smučarke se bodo danes po tekmi preselile v Združene države Amerike, saj jih prihodnji konec tedna v Squaw Valleyu čakata tekmi veleslaloma in slaloma. Sledi še končna postaja letošnjega svetovnega pokala – Aspen, kjer bo potekalo finale v vseh disciplinah.

 

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com