Ilka Štuhec pred finalom v Aspnu: »Proga in sneg sta zaenkrat noro dobra« (AVDIO)

 

Smučarska sezona je pri koncu, najboljši alpski smučarji in smučarke pa se bodo do nedelje še enkrat pomerili v vsaki disciplini. Prva dama slovenskega smučanja v letošnji sezoni Ilka Štuhec je v Aspen pripotovala v rdeči majici vodilne v smuku in superveleslalomu.

 

V Koloradu se bodo smučarke v sredo pozno popoldne po slovenskem času pomerile v smuku, kjer ima Štuhčeva pred zadnjo tekmo, ki zmagovalcu prinese 100 točk, kar 97 točk naskoka pred edino zasledovalko Sofio Goggio. Za osvojitev drugega malega kristalnega globusa torej potrebuje uvrstitev med 15 najboljših na tekmi, Sofia Goggia pa lahko na mali kristalni globus upa le v primeru zmage. Ob izvrstnem izhodišču v smuku ima Ilka Štuhec tudi v superveleslalomu pred nastopom v Aspnu 15 točk prednosti pred najbližjo tekmico. Mali kristalni globus ji na četrtkovi tekmi lahko odvzame le Tina Weirather.

 

Štuhčeva, ki je letos, vključujoč tudi zmago na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu, že dvanajstkrat stala na stopničkah za zmagovalke, je na prizorišče finala letošnje sezone svetovnega pokala že pripotovala in opravila tudi prvi trening. »Pot do sem v zadnjih tednih je bila zelo naporna. Let iz Švice v Korejo, nato Squaw Valley in sedaj Aspen, tako, da je bilo res noro noro naporno. Kljub temu smo uspeli zadržati ritem in raven smučanja, treningov ter počitka,« je ob prihodu na zadnje postajališče smučarske karavane izpostavila najboljša slovenska smučarka letošnje zime. Po opravljenem prvem treningu v Aspnu je nad prizoriščem navdušena: »Prvi trening je za nami in moram reči, da mi je proga super, res je odlična in sneg je zaenkrat noro dober. Zato se že zelo veselim tekem v sredo in četrtek, pa tudi naprej za vikend. O sami pripravi na odločilni tekmi sezone pa Štuhčeva dodaja: »Pristop ne bo nič drugačen, kot je bil skozi celotno sezono – dati vse od sebe, smučati najboljše kar se da in videli bomo kaj nam to prinese.«

 

V Aspnu, ki smučarje gosti vse od leta 1939, si je Mariborčanka zagotovila nastope v vseh disciplinah. Smuk bo po slovenskem času na sporedu v sredo ob 18. uri zvečer, superveleslalom pa dan kasneje ob 16.30 po slovenskem času. Vse tekme si boste lahko ogledali na drugem programu TV Slovenija in spletnem portalu MMC.

 

Izjava Ilke Štuhec pred nastopi v Aspnu:

Kliknite za prenos izjave.

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com