Ilka Štuhec s kompletom prvih mest iz Val Gardene (AVDIO)

 

Po včerajšnjem slavju na smuku je danes Ilka Štuhec tekmice v svetovnem pokalu pokorila tudi na superveleslalomu. Kljub manjšim napakam na progi je z izvrstno pripravljenimi smučmi ohranila hitrost in prišla do devete zmage v karieri.

Pred nastopom Ilke Štuhec sta bili na vodilnem mestu dve tekmovalki. Nicole Schmidhofer in Tina Weirather sta si delili prvo mesto in nestrpno pričakovali nastop včerajšnje zmagovalke. Štuhčeva se je iz štartne hišice pognala kot 11. in si v zgornjem delu nabrala veliko prednost. Po četrtem merjenju vmesnega časa je sledila napaka, ki ji je vzela nekaj hitrosti, a je bilo prednosti vseeno dovolj, da je Mariborčanka za pet stotink prehitela Weiratherjevo in Schmidhoferjevo.

Ob prihodu v cilj je bila Štuhčeva vidno zadovoljna. »Nekoliko smo mogli prilagoditi vse skupaj, da smo lahko za danes se normalno pripravila. Na koncu je dobro uspelo in sem lahko smučala sproščeno in napadala. Včeraj sem dobila prepotrebno samozavest. Danes je bilo zelo tesno, majhne razlike, a na koncu znova dovolj,« je v ciljni areni dejala najboljša slovenska smučarka. Po tem, ko je drugič v dveh dneh stopila na najvišjo stopničko in opravila še popoldanski trening, so bile misli bolj zbrane.

»Vožnja ni bila idealna. Takoj po štartu sem se skoraj prekucnila in se mi je skoraj ustavilo srce. Ampak se nisem pustila zmotiti, ostala sem skoncentrirana na to kar moram narediti na progi. Potem je prišla še ena napaka nižje na progi, a na koncu se je vseeno izšlo najboljše. Na srečo tokrat stotinke na moji strani. Kaj naj rečem? Še ena potrditev, vrhunska stvar za samozavest in veselje, veselje, veselje,« je dobro razpoložena zaključila Štuhčeva. Vožnjo je komentiral tudi trener Grega Koštomaj: »Vedela je za tisto grbino, morda šla na njo celo s prevelikim spoštovanjem. Tudi na startu ni bilo vse čisto. Ampak to je dokaz, kako pomembna je glava in ko je ta prava, potem je vse mogoče. Kljub nepopolni vožnji mislim, da je bila to zaslužena zmaga.«

Štuhčeva je danes osvojila svojo tretjo zmago v superveleslalomu in s skupno devetimi zmagami v svetovnem pokalu prehitela legendarnega Bojana Križaja. S tekmami v Val Gardeni se za letošnje koledarsko leto zaključuje spored hitrih disciplin. Štuhčeva v tehničnih disciplinah v Courchevelu v prihodnjih dneh ne bo nastopila.

 

Avdio izjava Ilke Štuhec: 

***

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com