Ilka Štuhec v Söldnu ne bo nastopila (AVDIO)

 

V ekipi Ilke Štuhec so 10 dni pred uradnim začetkom nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju sklenili, da lanska osvajalka dveh malih kristalnih globusov na otvoritvi sezone v Söldnu ne bo nastopila.

Slovenska smučarka se intenzivno pripravlja na novo sezono in trenira na ledenikih v tujini. Iz švicarskega Saas-Feeja se je ekipa preselila v avstrijski Pitztal, ki je v neposredni bližini prizorišča prve tekme za svetovni pokal v letošnji sezoni. Veleslalom v Söldnu prihodnji konec tedna, ki velja za tradicionalen, a hkrati zahteven uvod v sezono, bo Ilka Štuhec izpustila. »Po temeljitem pogovoru in analizah smo sklenili, da trenutno kakovost smučanja v veleslalomu še ni na takšnem nivoju, da bi se izplačalo nastopiti na tako težki tekmi, kot je Sölden. Dlje bomo ostali v Pitztalu, kjer se bomo osredotočili na kakovosten trening in si prizadevali še dvigniti raven pripravljenosti,« je odločitev sporočil trener Grega Koštomaj.  Ilka Štuhec bo sicer prihodnji teden obiskala Sölden, kjer bo 26. oktobra sodelovala na dogodku Milke in s tem smučarski karavani predstavila svojega novega naglavnega sponzorja.

Začetek sezone za svetovno prvakinjo v smuku se torej za zdaj premika na Levi, kjer bo 11. novembra na sporedu prvi slalom sezone. Po besedah Koštomaja je pripravljenost v slalomu nekoliko boljša, saj je Štuhčeva dobršen del priprav pred letošnjo sezono namenila treningu najbolj tehnično zahtevne discipline. Končna odločitev o nastopu v Leviju bo padla v začetku novembra.

 

Zaključni del priprav vse bolj v znamenju hitrih disciplin

Ilka Štuhec s svojo ekipo jutri začenja s treningi v Pitztalu, zadnja dva dni pa sta bila prosta zaradi potrebnega počitka po poti iz Saas Feeja. V Pitztalu se bo ekipa bolj osredotočila na trening hitrih disciplin. Razmere so zaenkrat še zelo dobre, konec tedna pa se obetajo izdatnejše snežne padavine. »Do odhoda v Kanado na začetek tekem v hitrih disciplinah načrtujemo še krajšo pavzo, še en blok kondicijskih priprav. Nato se znova vračamo na trening v Pitztal, kjer bomo tako rekoč popolnoma orientirani na trening hitrih disciplin,« zaključni del priprav napoveduje Koštomaj.

Prva tekma v hitrih disciplinah bo 1. decembra v kanadskem Lake Louisu, kjer se bodo dekleta pomerila v smuku.

 

Avdio izjavi trenerja Grege Koštomaja glede (ne)nastopa v Söldnu in zaključnem delu priprav: 

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com