Ilko Štuhec ta konec tedna čakata dva smuka in superveleslalom

 

Pred dekleti, ki tekmujejo v hitrih disciplinah, je zadnja postaja pred letošnjim finalom v Lenzerheideju. Ta konec tedna se bodo znova merile v italijanskih Dolomitih, v Val di Fassi bomo namreč spremljali dva smuka in superveleslalom. Ilka Štuhec želi na tekmah napasti in smučati odločno, na treningih pa se je spoznavala s tekmovalno progo. 

Kljub temu, da se smučarska karavana svetovnega pokala sicer ne ustavlja v Val di Fassi, je letos v spremenjenih okoliščinah priložnost, da tekme gosti tudi to italijansko prizorišče. Le približno 80 kilometrov stran od prizorišča minulega svetovnega prvenstva bodo smučarke nadomestile smuka iz Garmisch Partenkirchna in kitajskega Yanqinga ter superveleslalom, ki bi moral biti ravno tako odpeljan na Kitajskem kot preizkušnja proge za Olimpijske igre prihodnje leto. Ilka Štuhec je z ekipo v Val di Fassi oziroma San Pellegrinu že trenirala skupaj z ostalimi reprezentancami, zato teren za dekleta ni povsem nov. “Tukaj smo v preteklosti že naredili nekaj treningov, zato mi teren ni povsem neznan. A tekma je vendarle nekaj drugega. Organizatorji so progo in podlago izjemno pripravili, za zdaj je vse tako kot mora biti. Zelo se veselim vseh treh tekem,” pravi Štuhčeva.

O svojem pristopu je Štuhčeva kratka in jedrnata: “Želim napadati na polno, druge ni. Popraviti moram napake iz treningov, naštudirati najhitrejšo linijo in to iskati na obeh smukih. Na treningih sem želela metre prihraniti na napačnih mestih in to se je potem poznalo pri improvizaciji ter izgubljenem času. Vem, kaj moram popraviti. Jutri moram vse skupaj sestaviti in uživati, ker so tu čudoviti pogoji. Celoten scenarij tukaj je izjemen – vreme, Dolomiti, sneg. Tako da, gasa.”

Štuhčeva na obeh treningih zaradi nekaj napak in napačnih linij ni bila v ospredju, zasedla je 13. in 19. mesto. Jutri je začetek smukaške preizkušnje napovedan ob 11.45, sobotni smuk pa se bo, enako kot nedeljski superveleslalom, predvidoma začel ob 11. uri.

 

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com