Na domači Zlati Lisici uspešno, sledi pot na svetovno prvenstvo

 

Ilka Štuhec je današnji veleslalom pred bučnim domačim občinstvom končala na odličnem 20. mestu. V drugi vožnji je po prihodu v cilj prevzela vodstvo in skupno napredovala za šest mest v primerjavi s prvo vožnjo. “Domači hrib”, kot rada mariborsko prizorišče imenuje Štuhčeva, je kljub zelo tesnemu razporedu in zahtevni poti ter pripravi na svetovno prvenstvo izbrala kot zadnjo postajo pred švedskim Årejem. Tja se odpravlja jutri popoldne. 

Po današnjem veleslalomu in odličnem nastopu na drugi vožnji Štuhčeva ni skrivala navdušenja. Domačim navijačem je veselo pomahala in pozdravila polne tribune pod Pohorjem. Nastop na tekmi za Zlato lisico je bila velika želja Štuhčeve, zato je ekipa naredila vse, da je lahko danes nastopila na domači tekmi. Že v ponedeljek, torej le tri dni po veleslalomu v Mariboru, Štuhčevo v Åreju čaka prvi trening smuka, v torek pa že superveleslalomska tekma v okviru svetovnega prvenstva.

Pot na SP logistični zalogaj 

Oddaljeni Åre je tudi velik logistični zalogaj. Pot z letalom z več prestopi traja tako rekoč cel dan. Zato so morali, v kolikor so želeli nastopiti tudi v Mariboru, v ekipi Ilke Štuhec poiskati najboljšo alternativno možnost za hitro in čim manj utrujajočo pot v oddaljeni Åre. Štuhčeva bo tako na Švedsko v soboto letela z najetim zasebnim letalom, pri čemer so zaradi velikih stroškov ključno pripomogli tudi zvesti sponzorji. NLB, Ford, Veriga, Pošta Slovenije, Ljubljanske mlekarne in Ekosen so dodatno sponzorsko podprli Ilkino ekipo in omogočili, da bo kljub zgoščenemu urniku Štuhčeva s svojo ekipo pravočasno na prizorišču svetovnega prvenstva in nared za prvi trening smuka.

Na poti se bodo Štuhčevi pridružile tudi nekatere sotekmovalke, ki jim je Mariborčanka ponudila pomoč pri organizaciji poti na Švedsko. Tako se ji bodo na letalu pridružile Američanka Mikaela Shifrin, Švicarka Wendy Holdener in Italijanka Federica Brignone.

Veleslalom za Zlato Lisico se jutri začne ob 10. uri.

 

***

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com