Po šestih mesecih znova na snegu (AVDIO)

Ilka Štuhec se je včeraj po šestih mesecih prvič podala na snežni trening. V Saas Feeju bo ekipa preživela nekaj naslednjih tednov in trenirala pod taktirko novega trenerja Stefana Abplanalpa. Občutki ob povratku na sneg so bili za Štuhčeva izjemni.

»Resnično je bilo super. Postavila sem se na smučke in se odsmučala. Ni bilo težav, tudi kolena in vse ostalo se je kar hitro spomnilo, kako se obnašati. Po nekaj uvodnih vožnjah in lažjih vajah smo šli že na nekoliko zahtevnejše zadeve. Bil je res super dan in zelo se veselim celotnega kampa ter vsega, kar prinaša nadaljevanje«, je po dnevu prostega smučanja dejala Ilka Štuhec. Odhod v Švico na prvi del snežnih priprav pomeni prvi snežni trening po poškodbi v Crans Montani, na prvem smuku po osvojenem drugem zaporednem naslovu svetovne prvakinje v smuku v Aareju.

Ekipa se letos ne bo podala na priprave v Južno Ameriko, saj so razmere za trening zaradi pomanjkanja snega slabše kot v preteklih letih. V načrtu je torej trening v Saas Feeju do do zadnjega tedna septembra, kratek povratek v Slovenijo in za tem vnovič odhod na snežni trening na enega od evropskih ledenikov.

 

Avdio izjava Ilke Štuhec: 

 

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com