Pred smukom in superveleslalomom v Garmisch-Partenkirchnu

 

V Garmisch-Partenkirchnu se bodo najboljše smučarke svetovnega pokala v alpskem smučanju ta konec tedna pomerile v smuku in superveleslalomu. Ilka Štuhec na Bavarsko prihaja kot vodilna v skupnem seštevku smuka in alpske kombinacije, pred tekmovalnim vikendom pa se ekipa sooča z nemalo izzivi.

 

Najuspešnejša slovenska smučarka letošnje zime je zmagala na uvodnih treh smukih, na zadnjem v Altenmarktu pa glede na razmere zasedla odlično 5. mesto. Časa za počitek ni bilo veliko, zato so bili v zadnjih dneh na preizkušnji tudi člani ekipe, ki skrbijo za pripravo. Serviserka Darja Črnko je po zadnjem treningu pred smukom izpostavila: »Ob prihodu je padlo nekaj novega snega, tradicionalno zelo zahtevna proga pa je zato še toliko bolj nepredvidljiva. Snežna podlaga je na nekaterih delih mehka, na drugih pa popolnoma poledenela, zato veliko časa posvečamo ustrezni pripravi smuči, da bodo te omogočale hitro vožnjo čez celotno progo. Kot je za ta čas v Garmischu značilno, poseben izziv predstavlja tudi vidljivost, ki je smučarke tako rekoč nimajo«. Ob tem si je Ilka Štuhec na petkovem popoldanskem kondicijskem treningu zvila gleženj, kar pred začetkom sobotnega smuka predstavlja dodaten izziv.

 

Ilka Štuhec pred sobotnim smukom v skupnem seštevku te discipline s 345 točkami prepričljivo vodi. Najbližja zasledovalka je Lara Gut, ki je do sedaj zbrala 180 točk, tretja pa je Sofia Goggia, ki jih ima še pet manj. V superveleslalomskem seštevku je Štuhčeva trenutno na 3. mestu z 81 točkami, tik pred italijansko trojico Nadio Fanchini (79), Eleno Curtoni (67) Eleno Goggia (60).

 

Smukaška preizkušnja je na sporedu v soboto ob 10.15 uri, superveleslalom pa se bo začel v nedeljo ob 12. uri.

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com