Pred smukom in superveleslalomom v Garmisch-Partenkirchnu

 

V Garmisch-Partenkirchnu se bodo najbolj┼íe smu─Źarke svetovnega pokala v alpskem smu─Źanju ta konec tedna pomerile v smuku in superveleslalomu. Ilka ┼átuhec na Bavarsko prihaja kot vodilna v skupnem se┼ítevku smuka in alpske kombinacije, pred tekmovalnim vikendom pa se ekipa soo─Źa z nemalo izzivi.

 

Najuspe┼ínej┼ía slovenska smu─Źarka leto┼ínje zime je zmagala na uvodnih treh smukih, na zadnjem v Altenmarktu pa glede na razmere zasedla odli─Źno 5. mesto. ─îasa za po─Źitek ni bilo veliko, zato so bili v zadnjih dneh na preizku┼ínji tudi ─Źlani ekipe, ki skrbijo za pripravo. Serviserka Darja ─îrnko je po zadnjem treningu pred smukom izpostavila: ┬╗Ob prihodu je padlo nekaj novega snega, tradicionalno zelo zahtevna proga pa je zato ┼íe toliko bolj nepredvidljiva. Sne┼żna podlaga je na nekaterih delih mehka, na drugih pa popolnoma poledenela, zato veliko ─Źasa posve─Źamo ustrezni pripravi smu─Źi, da bodo te omogo─Źale hitro vo┼żnjo ─Źez celotno progo. Kot je za ta ─Źas v Garmischu zna─Źilno, poseben izziv predstavlja tudi vidljivost, ki je smu─Źarke tako reko─Ź nimajo┬ź. Ob tem si je Ilka ┼átuhec na petkovem popoldanskem kondicijskem treningu zvila gle┼żenj, kar pred za─Źetkom sobotnega smuka predstavlja dodaten izziv.

 

Ilka ┼átuhec pred sobotnim smukom v skupnem se┼ítevku te discipline s 345 to─Źkami prepri─Źljivo vodi. Najbli┼żja zasledovalka je Lara Gut, ki je do sedaj zbrala 180 to─Źk, tretja pa je Sofia Goggia, ki jih ima ┼íe pet manj. V superveleslalomskem se┼ítevku je ┼átuh─Źeva trenutno na 3. mestu z 81 to─Źkami, tik pred italijansko trojico Nadio Fanchini (79), Eleno Curtoni (67) Eleno Goggia (60).

 

Smuka┼íka preizku┼ínja je na sporedu v soboto ob 10.15 uri, superveleslalom pa se bo za─Źel v nedeljo ob 12. uri.

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com