Ta konec tedna prve tekme v letošnji sezoni za Ilko Štuhec (AVDIO)

Ilka Štuhec bo jutri začela smučarsko sezono, kajti v Lake Louisu je vse pripravljeno na začetek hitrih disciplin v ženski konkurenci. Na dveh uradnih treningih je Štuhčeva z 10. in 3. mestom pokazala dobre vožnje. Pravi test pride na vrsto jutri, ko bo na sporedu prvi smuk sezone. V soboto sledi še drugi, v nedeljo pa se bodo dekleta pomerila še v superveleslalomu.

 

Prva dva treninga sta služila prvi resnejši primerjavi s tekmicami v svetovnem pokalu. Kljub dobrim časom pa se Štuhčeva in njena ekipa ne spogleduje preveč s konkurenco. Zadnji treningi v Kanadi so bili po mnenju trenerja Grege Koštomaja opravljeni dobro, ob prihodu v Lake Louise pa so se obudili tudi dobri občutki izpred dveh let, ko je Ilka prav v Kanadi začela svojo najboljšo sezono doslej. Pogoji za delo v Lake Louisu so po njegovi oceni dobri, organizatorji pa so poskrbeli za dobro pripravljenost proge in snežne podlage.

Koštomaj dodaja, da po videnem na dveh uradnih treningih konkurenca ni spala in za doseganje najboljših rezultatov bodo potrebne zelo dobre vožnje kljub izostanku nekaterih poškodovanih tekmovalk. Verjame, da lahko Ilka doseže dober čas predvsem s sproščeno vožnjo in zaupanjem v svoje sposobnosti.

 

Več izjav Grege Koštomaja pred jutrišnjo prvo tekmo v sezoni:

 

Grega Koštomaj o tem, kako se je vrniti v Lake Louise: prenos

 

Grega Koštomaj o Ilkinih odzivih ob prihodu v Lake Louise:

 

Grega Koštomaj o konkurenci in pričakovanjih:

 

Grega Koštomaj o progi in razmerah v Lake Louisu:

 

Grega Koštomaj o pričakovanjih pred prvo tekmo:

 

Grega Koštomaj o podlagi na progi:

 

Grega Koštomaj o pogojih za trening v Lake Louisu:

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com