Tretje mesto in nasmejan obraz po smuku v Cortini d’Ampezzo (AVDIO)

 

Ilka Štuhec je na današnjem smuku v Cortini d’Ampezzo osvojila končno tretje mesto. Po odlični vožnji je ob prihodu na cilj prevzela vodstvo, na koncu pa sta jo prehiteli le Sofia Goggia in končna zmagovalka Lara Gut.

 

Edina slovenska predstavnica na današnjem smuku se je na progo pognala s štartno številko 9 in ob prihodu v cilj prevzela vodstvo pred Viktorio Rebensburg. Vse do konca tekme sta boljši končni čas dosegli le dve smučarki – Italijanka Sofia Goggia in Švicarka Lara Gut. Za Mariborčanko to predstavlja peto uvrstitev na zmagovalni oder, prvič v karieri je tekmo svetovnega pokala končala na tretjem mestu. »Tekma danes je bila odlična, v moji vožnji je bilo žal še nekaj manjših napak, ki so mi morda na koncu odnesle zmago. Sem zelo zadovoljna z rezultatom in vzdušjem v Cortini, ki je zares izjemno.« je svoj nastop komentirala Štuhčeva in pred jutrišnjim veleslalomom dodala: »Kot po navadi se bom maksimalno pripravila na superveleslalom. Vsekakor bo tekma znova zelo zanimiva«.

 

Gutova je z današnjo zmago uspela znižati zaostanek za Ilko Štuhec v skupnem seštevku smukaške sezone. Pred nadaljevanjem sezone ima Slovenka še 77 točk prednosti. Do konca sezone so na sporedu še tri smukaške preizkušnje, prva že na svetovnem prvenstvu, 12. februarja v švicarskem St. Moritzu.

 

Jutrišnji superveleslalom v Cortini d’Ampezzo se začne ob 11.30 uri.

Izjava Ilke Štuhec:

 

Povezava za prenos izjave.

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com