V Åre na ogled smukaške proge

 

Ilka Štuhec je s trenerjem Grego Koštomajem v teh dneh na Švedskem, v Åreju, kjer poteka finale letošnjega svetovnega pokala v alpskem smučanju. Prihodnje leto bo tam svetovno prvenstvo, na katerem bo Štuhčeva branila zlato odličje v smuku.

 

Ilka Štuhec je v Åre odpotovala kot gostja, saj ji je Smučarska zveza Slovenija uredila dostop do ogleda smukaške proge. Kljub temu, da ne bo nastopila na tekmi, bo tako prvič v karieri spoznala podlago in progo, na kateri bo prihodnjo zimo branila naslov svetovne prvakinje v smuku. Doslej je namreč Štuhčeva v Åreju tekmovala le enkrat, a še takrat na veleslalomu. Smukaška preizkušnje je seveda popolnoma drugačna, zato je zelo pomembno, da se tekmovalke in tekmovalci s prizoriščem vnaprej spoznajo. »Vesela sem, da sem lahko tukaj in da bom sodelovala na ogledu smukaške proge v Åreju. Videti progo iz prve roke že letos je zelo pomembno tudi z vidika prihodnje sezone, ko bo tukaj svetovno prvenstvo, saj v smuku tukaj še nisem tekmovala. Bo torej nova izkušnja, česar se veselim,« je povedala Ilka Štuhec.

 

Progo si bo natančno ogledal tudi trener Grega Koštomaj, Ilko pa bodo na smučeh videle tudi njene tekmice, s katerimi se bo v prihodnji sezoni znova merila na belih strminah. Mariborčanka je pred kratkim opravila tudi zadnji pregled kolena v Švici. Dr. Friederich, ki je Štuhčevi oktobra operiral poškodovano koleno, je ob pregledu izrazil zadovoljstvo z napredkom in sanacijo poškodbe prednje križne vezi.

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com