Zaključen del priprav v Copper Mountainu

 

Ilka Štuhec je s svojo ekipo zaključila še zadnji del priprav na novo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju. V ameriškem Copper Mountainu so bili pogoji za trening neprecenljivi. Zdaj je na sporedu nekaj dni počitka, potem pa pot v Lake Louise, kjer bo 6. decembra na sporedu prva tekma svetovnega pokala v hitrih disciplinah za ženske. 

Sprememba v pripravljalnem obdobju, letos se Štuhčeva z ekipo ni odpravila na poletne priprave v Čile, je pomenila tudi zgodnejši odhod v ZDA in zadnji sklop priprav v sanjskem Copper Mountainu, ki je sicer praviloma rezerviran za ameriško reprezentanco. Ob zaključku priprav in prvem trening kampu v Copper Mountainu je bila dvakratna zaporedna svetovna prvakinja v smuku zelo zadovoljna z opravljenim delom: “Priprave v Copper Mountainu ocenjujem kot odlične, ker smo dosegli in celo presegli zastavljene cilje. Smukaške vožnje so trajale približno minuto in pol, kar je glede na nadmorsko višino veliko. Na progi imaš vse, strmino, ravnino, pukle, zavoje, skok, v bistvu je vse primerno za tekmo svetovnega pokala. Da lahko treniram na takšni ravni v tem delu priprav je zelo dobrodošlo.” 

Kot je na zadnji novinarski konferenci poudaril trener Stefan Abplanalp, je ta sklop služil iskanju bolj napadalnega načina smučanja, saj se bliža začetek sezone v svetovnem pokalu. Štuhčeva je v družbi ameriške, italijanske, nemške in deloma tudi avstrijske reprezentance dobila nekaj primerjave s tekmicami tik pred sezono. Kljub temu na vprašanja o časih odgovarja: “Seveda, primerjali smo tudi čase in dobili nekaj primerjav. A spremenljivk je še vedno veliko, časi iz treningov so lahko zelo varljivi. Še vedno se osredotočam nase in na svojo izvedbo. Vožnje želim izpopolniti, odpravljati tudi manjše napake in vstopiti v sezono kar se da dobro pripravljena.”

Štuhčevo zdaj čaka nekaj dni počitka, krajši oddih v Los Angelesu, nato pa se podaja na pot v Lake Louise, kjer bo 6. decembra na sporedu prva smukaška preizkušnja nove sezone svetovnega pokala. V Lake Louisu je Štuhčeva sicer pred tremi leti osvojila svojo prvo zmago v svetovnem pokalu.

 

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com