image3Zloži v torbo. Zloži v avto. Vozi do drugega hotel v drugem kraju. Razpakiraj avto. Znosi v skiroom in sobo. Razpakiraj. Ponovi vsak teden. Vsaj enkrat. In bodi vesel, dokler z vso to robo ne rabiš na letalo.
Kljub potovalnim tegobam, ki jih večina pozna s poti na dopust, je vseeno prijetno. No, s to razliko, da vsak teden ‘delamo’ in ne počivamo in poležavamo v drugem hotelu. V drugi postelji. Z drugačno hotelsko hrano. To verjetno pojasni, zakaj sem tudi tekom sezone več kot vesela, kadar pridem domov, si sama kuham in spim v svoji postelji.
Marsikdo verjetno pomisli “Vau, vi pa vidite ogromno sveta!” Ni čisto tako. Večinoma so to ‘le’ smučarski rezorti, saj si tekme sledijo v zahtevnem ritmu, tako da je treba čas med njimi optimalno razporediti. Sicer si vedno poskusim vzeti nekaj časa, da se sprehodim po mestu, kjer smo. Vsako je po svoje čudovito. Vendar je treba kmalu nazaj k obveznostim : video analiza, kondicijski trening, kinezioterapija, počitek… in dan je hitro naokoli. Čeprav vsak teden drugje, so si dnevi zelo podobni. In včasih minevajo že prehitro.