Darja Črnko pred smukom v Cortini: »Še je prostora za napredek«

Ilka Štuhec je imela na včerajšnjem treningu smuka v Cortini d’ Ampezzo najboljši čas med tekmicami, kar pa po besedah strokovne ekipe ne zagotavlja izvrstne uvrstitve na tekmi. Danes je na sporedu nov trening, v soboto tekma smuka in v nedeljo še tekma superveleslaloma.

 

Štuhčeva je v torek izpustila veleslalom za svetovni pokal v Kronplatzu in s tem teden namenila odpravi poškodbe gležnja. Do včeraj ni stopila na smuči, zato pa je pospešeno delala na kondicijski pripravljenosti s kineziologinjo Anjo Šešum. Vse je bilo tako rekoč podrejeno hitri in učinkoviti rehabilitaciji gležnja. Smukaški trening je pokazal dobro dnevno formo slovenske smučarke, serviserka Darja Črnko pa pred tekmovalnim vikendom poudarja: »Dobra vožnja na treningu je vsekakor dobrodošla za dvig samozavesti in občutek za progo, a vedeti moramo, da je tekmovalnost na tekmi na popolnoma drugi ravni. Na delu proge, kjer sem spremljala Ilko, vem, da je še nekaj prostora za napredek. K temu stremimo in vsako tekmo jemljemo kot samostojno.«

 

Najboljša slovenska smučarka te zime je v italijansko Cortino d’ Ampezzo s člani strokovne ekipe prispela že v ponedeljek. Ilka Štuhec bo v soboto tekmovala v smukaški preizkušnji, kjer trenutno zaseda prvo mesto v skupnem seštevku s 117 točkami prednosti pred prvo zasledovalko Laro Gut. Začetek smuka je napovedan za soboto ob 10.30. Štuhčeva bo nastopila tudi na nedeljskem superveleslalomu, ki je na sporedu ob 11.30 uri.

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com