Dva treninga v Cortini za uvod v tri tekme v treh dneh (AVDIO)

Po skoraj mesecu tekmovalnega premora so smučarke v hitrih disciplinah zbrane v Cortini d’Ampezzo. Ilka Štuhec je na današnjih dveh treningih osvojila 9. in 3. mesto.

V ne ravno idealnih razmerah, predvsem zaradi megle na štartu in nekoliko drugačne podlage, kot so je smučarke vajene na tem prizorišču, sta bila kljub dvomom izvedena oba treninga. Ilka Štuhec je na prvem treningu osvojila 9. mesto z 0,73 sekunde zaostanka za najhitrejšo Ragnhild Mowinckel, na drugem pa je osvojila tretje mesto z 0,36 sekunde zaostanka za prvo Corinne Sutter.

»Oba treninga danes sta mimo. Nista toliko pomembna rezultata, kot so pomembni moji občutki. Na prvem sem si vzela malo več prostora, malo širše linije, da vidim kako in kaj se dogaja, saj je minilo že kar nekaj časa je odkar sem vozila smuk tukaj. Medtem ko na drugem treningu sem že bolj tekmovala, skrajšala sem linije, mi je pa vseeno ostalo še kar nekaj rezerve do jutri. Vse bom podrobno pogledala ter napake popravila,« je Mariborčanka dejala po obeh treningih.

V Cortini se organizatorji sicer borijo tudi s snežno podlago, saj je nazadnje močneje snežilo novembra lani, zato je večina proge na umetnem snegu. »Podlaga na progi je sicer malce drugačna kot načeloma tukaj v Cortini, sneg se je kar nekajkrat zamenjal tekom proge, ampak še vedno je v bistvu super, je tekoče, da se super smučat. Kakšne bodo razmere jutri oziroma v prihodnjih dneh, bomo še videli. Odvisno je od vremenskih razmer, za katere je težko predvideti kakšne bodo. Napovedi so zelo različne, ampak upam da bo dobro,« dodaja Štuhčeva. Danes so napovedane snežne padavine, zato so pogoji za jutrišnjo tekmo še neznanka.

V Cortini bo jutri ob 12. uri na sporedu smuk, ki bo nadomestil odpovedano smukaško preizkušnjo iz St. Antona. V soboto bo na sporedu še en smuk, v nedeljo pa superveleslalom.

 

Izjavi Ilke Štuhec:

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com