Ilka se je ustavila pri dveh malih kristalnih globusih

 

Na zadnji superveleslalomski preizku┼ínji sezoni je Ilka ┼átuhec zasedla kon─Źno drugo mesto. Zaostala je le za Tino Weirather, kar pomeni, da je slednja v skupnem se┼ítevku te discipline prehitela na┼ío smu─Źarko in osvojila svoj prvi mali kristalni globus v karieri.┬á

 

Tehni─Źno zahteven srednji del superveleslaloma je zahteval kar nekaj odstopov in napak, kljub temu pa to ni zmedlo najbolj┼íe slovenske smu─Źarke, ki je za zmagovalko Weiratherjevo ob prihodu v cilj zaostala za 0,35 sekunde. Trinajste stopni─Źke v leto┼ínji sezoni pa niso zadostovale za ubranitev prednosti v skupnem se┼ítevku. Kljub temu si je ┼átuh─Źeva z dana┼ínjo predstavo zagotovila drugo mesto v skupnem se┼ítevku svetovnega pokala v alpskem smu─Źanju, teoreti─Źno pa ima z zaostankom 200 to─Źk ┼íe mo┼żnosti tudi za osvojitev velikega kristalnega globusa.

 

Ilka ┼átuhec si je torej prislu┼żila srebrno odli─Źje v skupnem se┼ítevku superveleslaloma, ob tem pa bo v Slovenijo prinesla mali kristalni globus v alpski kombinaciji in kot prva Slovenka v zgodovini tudi mali kristalni globus v smuku. Kombinacijski globus bo v Aspnu prejela jutri, ko je na sporedu prost dan. V soboto in nedeljo bosta na sporedu ┼íe veleslalom in slalom, ┼átuh─Źeva pa si je po odli─Źni sezoni privozila pravico nastopa na obeh tekmah.

 

Izjava Ilke Štuhec sledi.

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com