Ilka Štuhec: Najboljša športnica Maribora 2016 (AVDIO)

 

Ilka Štuhec je na Izboru najboljšega športnika Maribora prejela priznano nagrado na Najboljšo športnico Maribora v letu 2016.

 

Odlične nastope in zmage v svetovnem pokalu alpskega smučanja je Ilka Štuhec kronala z največjim uspehom v karieri – naslovom svetovne prvakinje v smuku. Najboljša slovenska smučarka si je s tem prislužila tudi nagrado s strani svojega domačega mesta. Mariborčani so namreč Štuhčevo na prireditvi v dvorani Lukna v Mariboru razglasili za Najboljšo športnico Maribora 2016.

 

Ob prejemu nagrade je ponosna Mariborčanka povedala: “Tako kot vsakemu, tudi meni podpora domačega kraja pomeni ogromno. Za njo sem sem trdo garala, a zavedam se, da nagrada ni samo moja, temveč pripada celi ekipi. Hvaležna sem, da lahko s svojimi uspehi razveselim ljudi in upam, da bomo v takšnem ritmu tudi nadaljevali.”  Ob tem pa je ne skrbi za prihodnost mariborskega in slovenskega športa: “Veliko je športnikov in uspeh vsakega velja izpostaviti, saj vemo, da v športu nič ne pride samo od sebe. Vesela sem, da sem s svojimi nastopi del mariborske športne zgodbe, ki je nedvomno zelo bogata. Verjamem, da bomo še naprej ustvarjali nepozabne zgodbe.”

 

Izjava Ilke Štuhec po prejetju nagrade za Najboljšo športnico Maribora 2016:

 

Kliknite za prenos izjave. 

 

 

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com