Ilka Štuhec po 543 dneh znova na tekmi

 

Med pripravami v Čilu, ki se prevešajo v zadnji teden, je bil eden izmed ciljev ekipe Ilke Štuhec nastopiti na tekmi južnoameriškega pokala in po več kot letu dni znova okusiti občutek tekmovanja na tekmi. Štuhčeva je nastopila na superveleslalomu in v sicer okrnjeni konkurenci slavila z razliko skoraj treh sekund.

 

Ilka Štuhec v Čilu zaključuje z intenzivnimi pripravami na novo smučarsko sezono. Trener Gregor Koštomaj je z napredkom zadovoljen in pravi, da treningi potekajo po načrtih, manjše težave povzroča le pomanjkanje snega. Poškodba zaradi katere je izpustila celotno prejšnjo sezono, je že pozabljena, zato Ilka ne varčuje z močmi in dela na najvišjih obratih. Enako velja za spomine na zadnjo tekmovalno sezono, ki je prinesla dva mala kristalna globusa in zlato medaljo na svetovnem prvenstvu. »Ne oziramo se nazaj. Takrat je bilo, kot je pač bilo. Bilo je lepo, o tem ni dvoma, a Ilka je zdaj dve leti starejša, obenem pa verjamem, da je tudi konkurenca storila korak naprej,« o novih izzivih razmišlja Koštomaj.

 

Že pred odhodom v Čile so v ekipi načrtovali tudi preizkus na eni izmed tekem. Načrt se je uresničil in Ilka Štuhec je priprave popestrila z nastopom na superveleslalomu za južnoameriški pokal. V sicer skromnejši konkurenci je tekmo prepričljivo dobila, vendar pa rezultat tukaj ni imel ključnega pomena. Kot je dejal Koštomaj: »To je bil predvsem psihološki preizkus. Toliko, da se Ilka postavi na start. Ta test je bil za vse nas potreben. Cela ekipa se je tekme lotila tako, kot je treba, kot bi šlo za tekmo svetovnega pokala. Verjamem, da nam bo tudi zaradi tega preizkusa na tekmi svetovnega pokala vsem skupaj lažje.« V ekipo se je zelo dobro vključil tudi nov serviser Aleš Sopotnik, ki je po mnenju Koštomaja vnesel veliko izkušenj in dodatnega znanja.

 

Ekipa bo s pripravami zaključila 20. septembra. V ekipi se nagibajo, da Štuhčeva v novi sezoni prvič nastopi v Lake Louisu, kjer se tradicionalno začenjajo preizkušnje v hitrih disciplinah.

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com