Pred odhodom na svetovno prvenstvo v St. Moritzu (avdio)

 

V torek se bo v St. Moritzu za─Źelo svetovno prvenstvo v alpskem smu─Źanju, ki velja za enega vrhuncev smu─Źarske sezone. Ilka ┼átuhec dneve pred odhodom izkori┼í─Źa za po─Źitek in pripravo na tekme, ki jih v ┼ávici ne bo manjkalo.

 

Najbolj┼ía slovenska smu─Źarka in zmagovalka petih tekem za svetovni pokal v leto┼ínji sezoni, se v tem tednu v miru pripravlja na nastope na svetovnem prvenstvu. Po zmagi in tretjem mestu v Cortini d’Ampezzo je ┼átuh─Źeva ostala na pripravah v tujini, tudi zaradi sne┼żnih razmer, kar je v tem trenutku klju─Źno. Kot je izpostavila, od Maribora naprej ni bilo pravega miru. Vmes je pri┼ílo tudi do po┼íkodbe gle┼żnja, zaradi katere je pred nastopom v Cortini izpustila priprave na snegu z izjemo uradnih treningov. ─îas je posvetila po┼íkodbi gle┼żnja, ki je zdaj pozabljena, pomembno pa je, da pred svetovnim prvenstvom opravi ─Źim ve─Ź treningov na snegu in zagotovi dovolj po─Źitka.

 

Pred odhodom v St. Moritz je Maribor─Źanka povedala: ┬╗Za mano sta uspe┼ína nastopa v Cortini, s katerima sem si vrnila samozavest. Zmaga in tretje mesto sta pri┼íla ob najbolj┼íem mo┼żnem ─Źasu. V leto┼ínji sezoni sem dosegla kar nekaj rezultatov, ki pred nadaljevanjem sezone zbujajo optimizem. V St. Moritz se ┼żelim odpraviti kar najbolje pripravljena, tako psihi─Źno kot fizi─Źno, saj nas ─Źaka naporen ritem tekmovanja. Le tako lahko ciljam na najbolj┼íe. Dosedanji del sezone je lepa popotnica za St. Moritz, kjer pa se na nek na─Źin vse za─Źenja znova. Konkurenca je velika, a se je ne bojim.┬ź Obenem poudarja: ┬╗Vsaka tekma je poglavje zase in ni─Ź druga─Źe se ne bom lotila nastopov v St. Moritzu. Ne glede na to, za katero disciplino bo ┼ílo, vedno bom dala vse mo─Źi in sku┼íala smu─Źati hitro. Dneve pred odhodom izkori┼í─Źam, da zbistrim misli, se posvetim kondicijski pripravi in treningom na snegu. Verjamem vase in v ljudi, ki skrbijo za to, da lahko smu─Źam tako kot znam in sem sposobna.┬ź

 

┼átuh─Źeva bo na svetovnem prvenstvu nastopila tretji─Ź. Letos je zmagala ┼że v treh razli─Źnih disciplinah ÔÇô smuku, superveleslalomu in alpski kombinaciji. V ┼ívicarsko letovi┼í─Źe St. Moritz, kjer letos poteka svetovno prvenstvo, se Ilka ┼átuhec odpravlja kot vodilna v skupnem se┼ítevku smuka in alpske kombinacije. V skupni razvrstitvi svetovnega pokala zaseda ─Źetrto mesto.

 

Avdio izjava Ilke Štuhec pred odhodom na svetovno prvenstvo:

 

Prenos izjave

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com