Pred odhodom na svetovno prvenstvo v St. Moritzu (avdio)

 

V torek se bo v St. Moritzu začelo svetovno prvenstvo v alpskem smučanju, ki velja za enega vrhuncev smučarske sezone. Ilka Štuhec dneve pred odhodom izkorišča za počitek in pripravo na tekme, ki jih v Švici ne bo manjkalo.

 

Najboljša slovenska smučarka in zmagovalka petih tekem za svetovni pokal v letošnji sezoni, se v tem tednu v miru pripravlja na nastope na svetovnem prvenstvu. Po zmagi in tretjem mestu v Cortini d’Ampezzo je Štuhčeva ostala na pripravah v tujini, tudi zaradi snežnih razmer, kar je v tem trenutku ključno. Kot je izpostavila, od Maribora naprej ni bilo pravega miru. Vmes je prišlo tudi do poškodbe gležnja, zaradi katere je pred nastopom v Cortini izpustila priprave na snegu z izjemo uradnih treningov. Čas je posvetila poškodbi gležnja, ki je zdaj pozabljena, pomembno pa je, da pred svetovnim prvenstvom opravi čim več treningov na snegu in zagotovi dovolj počitka.

 

Pred odhodom v St. Moritz je Mariborčanka povedala: »Za mano sta uspešna nastopa v Cortini, s katerima sem si vrnila samozavest. Zmaga in tretje mesto sta prišla ob najboljšem možnem času. V letošnji sezoni sem dosegla kar nekaj rezultatov, ki pred nadaljevanjem sezone zbujajo optimizem. V St. Moritz se želim odpraviti kar najbolje pripravljena, tako psihično kot fizično, saj nas čaka naporen ritem tekmovanja. Le tako lahko ciljam na najboljše. Dosedanji del sezone je lepa popotnica za St. Moritz, kjer pa se na nek način vse začenja znova. Konkurenca je velika, a se je ne bojim.« Obenem poudarja: »Vsaka tekma je poglavje zase in nič drugače se ne bom lotila nastopov v St. Moritzu. Ne glede na to, za katero disciplino bo šlo, vedno bom dala vse moči in skušala smučati hitro. Dneve pred odhodom izkoriščam, da zbistrim misli, se posvetim kondicijski pripravi in treningom na snegu. Verjamem vase in v ljudi, ki skrbijo za to, da lahko smučam tako kot znam in sem sposobna.«

 

Štuhčeva bo na svetovnem prvenstvu nastopila tretjič. Letos je zmagala že v treh različnih disciplinah – smuku, superveleslalomu in alpski kombinaciji. V švicarsko letovišče St. Moritz, kjer letos poteka svetovno prvenstvo, se Ilka Štuhec odpravlja kot vodilna v skupnem seštevku smuka in alpske kombinacije. V skupni razvrstitvi svetovnega pokala zaseda četrto mesto.

 

Avdio izjava Ilke Štuhec pred odhodom na svetovno prvenstvo:

 

Prenos izjave

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com