Začetek zaključka sezone v ZDA

 

Pred najboljšimi alpskimi smučarkami na svetu so le še nastopi na dveh ameriških prizoriščih. Danes in jutri bosta v kalifornijskem Squaw Valleyu na sporedu veleslalom in slalom, nato pa se smučarska karavana seli v Aspen, kjer se bo zaključila letošnja smučarska sezona. Ilka Štuhec je v igri za mala kristalna globusa v smuku in superveleslalomu. 

 

Prva dama slovenskega smučanja, ki je iz Južne Koreje v Kalifornijo zaradi snežnega meteža potovala dlje kot je bilo načrtovano, bo že danes štartala na superveleslalomu. Ilka Štuhec, ki se je z odličnimi nastopi minuli konec tedna v Pjongchangu Mikaeli Shiffrin nevarno približala tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala, bo onstran Atlantika v naslednjih desetih dneh iskala pot do novih odličij. Za njo je v vseh pogledih rekordna sezona, po besedah kineziologinje Anje Šešum pa je Štuhčeva pripravljena tudi za sam zaključek sezone. V njej je nastopila na več tekmah kot je bilo sprva načrtovano, kar pa glede na izvrstne vožnje ne čudi. V zasneženem Squaw Valleyu bo tako na veleslalomu preizkusila ameriško snežno površino, prihodnji teden v Aspnu pa skušala ohraniti prednost v skupnem seštevku smuka in superveleslaloma.

 

Prva vožnja veleslaloma se bo po slovenskem času začela danes ob 19. uri, Ilka Štuhec pa bo štartala kot 31. Druga vožnja bo na sporedu ob 22. uri.

 

Mariborčanka v skupnem seštevku svetovnega pokala za Mikaelo Shiffrin zaostaja za 178 točk, do konca sezone pa je ostalo še šest tekem. V skupnem seštevku smuka ima Štuhčeva 97 točk naskoka pred Sofio Goggio, v superveleslalomu pa 15 točk prednosti pred Tino Weirather.

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com