Nedelja, na sporedu smuk, vsi zalepljeni pred televizorje, pripravljeni na navijanje, srčni utrip narašča, prvi vmesni čas, začnejo teči solze, Ilka v cilju, nepopisno veselje, čakanje na zadnjo tekmovalko, slavje. Tako nekako bi lahko opisali nedeljo, ko je Ilka postala svetovna prvakinja smuka. Čustva so prepravila Slovenijo, predvsem Maribor in jasno je bilo, da bo potrebno Ilki ponovno pripraviti sprejem v domačem kraju. Hitro smo se organizirali ter se kar se da dobro pripravili na sprejem na trgu Leona Štuklja. Napisali smo plakate, prešteli majice, kape, zastave, natisnili prijavnice ter se ob 16.00 odpeljali na prizorišče. Postavili smo šotor in še predno smo se prav namestili, so nas že obiskali prvi navijači.

Ilko je Maribor v nedeljo pričakal kot se za svetovno prvakinjo spodobi. Več tisoč glava množica je vzklikala ILKA ŠTUHEC ter z bučnim aplavzom pospremila Ilkino ekipo na oder. Za takšno vzušje obstaja samo ena beseda – NORO. Čeprav nismo prav dobro spremljali dogajanja na odru, saj smo imeli polne roke dela, lahko rečemo, da so se organizatorji odlično odrezali.

Ko smo po koncu sprejema pospravljali šotor smo si dejali, da to ni letošnji zadnji sprejem. Sedaj lahko že kar na glas razmišljamo o “kugli” 🙂 .