December namesto na belih strminah na rdeči preprogi

 

Ilka Štuhec je prejela nagrado za najboljšo športnico leta 2017, najboljšo žensko športno blagovno znamko leta v Sloveniji, ob tem pa je bila s strani Večera izbrana za najboljšo športnico Štajerske. 

 

V letošnjem prazničnem decembru je Ilka Štuhec nastope na tekmah svetovnega pokala zamenjala za rdečo preprogo. Osvojitev dveh malih kristalnih globusov v svetovnem pokalu, zlata medalja v smuku na svetovnem prvenstvu in drugo mestov skupnem seštevku svetovnega pokala v alpskem smučanju so vsekakor uspehi, zaradi katerih si je Mariborčanka prislužila nominacijo pri podeljevanju nagrad za letne dosežke na področju športa v Sloveniji. Štuhčeva je tako v zadnjem mesecu prejela kar tri prestižne nagrade: postala je Športnica leta 2017 po izboru Društva športnih novinarjev Slovenije, po izboru medijske hiše Večer je postala Športna osebnost štajerske, na konferenci Sporto pa je prejela prestižni naziv najboljše ženske športne blagovne znamke v Sloveniji v letu 2017. Štuhčeva je ob prejemu nagrad izpostavila: “Nagrade pomenijo potrditev dobrega dela in uspešne lanske sezone, zato sem vsake posebej zelo vesela. Čeprav bi iskreno raje bila na snegu in tekmovala, pa je lepo obiskati tudi takšne prireditve, za katere sicer praviloma ni časa. Zasluge za moje nagrade gredo vsekakor tudi moji ekipi, s katero tudi zdaj delamo na čim hitrejšem in uspešnejšem povratku na sneg.” 

 

Rehabilitacija po poškodbi kolena, zaradi katere je 27-letnica primorana izpustiti letošnjo sezono, za zdaj poteka dobro. Po besedah kineziologinje Anje Šešum in fizioterapevtke Darje Kramberger bo za uspešno okrevanje izjemno pomemben čas med 8.in 12. tednom po operaciji, ki je bila opravljena 26. oktobra 2017. Do konca leta 2017 bo Štuhčeva v Baslu pri dr. Friederichu opravila tudi pregled kolena.

 

***

 

 

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com