Dobitnica smukaškega globusa bo vendar znana v Aspnu (AVDIO)

 

Ilka Štuhec je na smukaški tekmi v Jeongseonu osvojila odlično tretje mesto, kar ob zmagi Sofie Goggie ni zadostovalo za tudi teoretično osvojitev malega kristalnega globusa v smuku. Drugo mesto je osvojila Lindsay Vonn, Štuhčeva pa je bila s svojim nastopom zelo zadovoljna. 

 

Mariborčanka se je na progo podala s štartno številko tri in v cilju za 0,16 sekunde zaostala za vodilno Vonnovo. Ko je že kazalo, da bo vse tako kot na obeh treningih pa je Italijanka Sofia Goggia z odlično vožnjo premešala vrstni red in se uvrstila na prvo mesto. Takšen je bil tudi končen razplet smuka, ki je zaradi prekinitev trajal dlje, kot pa je bilo načrtovano. Z zmago je Goggia Štuhčevi začasno preprečila pot do drugega malega kristalnega globusa v sezoni, kljub temu pa ima slovenska smučarka pred zadnjo smukaško tekmo v skupnem seštevku te discipline še velikih 97 točk prednosti. Zadnji smuk bo gostil Aspen.

 

Po današnji tekmi je bila Štuhčeva zadovoljna, iskreno pa je čestitala tudi Goggii: “Super dan, dobra tekma, vrhunski rezultat. Bil je trenutek, ko sem si rekla, škoda, da ni že vse odločeno, a kljub temu sem zelo zadovoljna s svojo vožnjo. Hkrati sem zelo vesela tudi za Sofio, ker ji res privoščim in si vsekakor zasluži zmago.” 

 

Jutri bo v olimpijskem Jeongseonu na sporedu še superveleslalom, ki se začne ob 3. uri zjutraj po našem času. Tudi v tej disciplini ima štuhčeva možnosti za osvojitev malega globusa, glavna tekmica pa bo Tina Weirather.

 

Izjava Ilke Štuhec:

 

Kliknite za prenos izjave. 

 

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com