Dobre novice po prvem pregledu poškodovanega kolena

Božične praznike je Ilka Štuhec preživela v Švici, kjer je v Baslu opravila tudi prvi pregled po operaciji sprednje križne vezi v levem kolenu. Pregled je pokazal, da rehabilitacija kolena poteka po načrtih, dr. Friederich pa je zadovoljen tudi z obnovitvijo zadnje stegenske mišice, od koder so pri posegu pridobili novo vez. 

 

Devet tednov po operaciji v Baslu in doslednem izpolnjevanju načrtov procesa rehabilitacije, dobre novice prihajajo iz švicarskega Basla, kjer je dr. Niklaus Friederich prvič po operativnem posegu pregledal stanje poškodovanega kolena. Po pregledu je strokovnjak izrazil izjemno zadovoljstvo z napredkom in potekom zdravljenja. Izpostavil je izjemno mišično moč in stabilnost kolena, ki ju je Štuhčeva uspela pridobiti v relativno kratkem časovnem obdobju. Dr. Friederich je bil nad rezultati testov celo presenečen, kljub temu pa je opozoril na pazljivost pri nadaljnjih treningih, saj je za dokončno celjenje poškodbe izjemno pomembno obdobje med osmim in 12. tednom po operaciji. Ob tem se je dr. Friederich ozrl tudi na obnovo zadnje stegenske mišice, od koder je pridobil novo vez. Tudi v tem primeru okrevanje poteka nad pričakovanji, mišica se je uspešno obnovila in je nared za prihajajoče obdobje treninga.

 

Štuhčeva lahko tako nemoteno nadaljuje s procesom rehabilitacije in treninga, ki poteka pod vodstvom fizioterapevtke Darje Kramberger in kineziologinje Anje Šešum. Odlična fizična pripravljenost, ki je slovensko smučarko krasila v lanski sezoni je torej adut tudi v letošnji sezoni, kljub temu, da Mariborčanka ne nastopa na belih strminah. Štuhčeva bo sicer do konca letošnjega leta trenirala v tujini, nato pa se v Slovenijo vrača v začetku januarja, ko bo med drugim obiskala tudi tekme za Zlato lisico.

 

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com