Ilka Štuhec druga na prvem smuku v Cortini d’Ampezzo (AVDIO)

Na prvi smukaški preizkušnji v Cortini, ki je nadomestila odpovedani smuk v St. Antonu, je slovenska šampionka nadaljevala dobro formo in po skoraj mesecu premora osvojila končno drugo mesto. Hitrejša je bila le Avstrijka Ramona Siebenhofer.

Štuhčeva se je na progo, kjer je v preteklosti že stala na stopničkah, pognala s štartno številko 3. Ob prihodu v cilj je zanesljivo prevzela vodstvo in z naslonjača za vodilno tekmovalko pospremila naslednjih XYYX tekmovalk, vse do Ramone Siebenhofer. Ta je v zgornjem delu še zaostajala za Mariborčanko, nato pa bila najhitrejša v spodnjem delu proge in prevzela vodstvo.

Drugo mesto Ilke Štuhec izjemno dopolnjuje zmagi na zadnjih dveh hitrih preizkušnjah in dokazuje, da je Štuhčeva kljub daljšemu premoru zadržala izjemno formo in konkurira za najvišja mesta. V boju za mesta na zmagovalnem odru so z izjemo prvega mesta odločale stotinke. Najboljša slovenska smučarka je namreč pred tretjo Stephanie Venier ubranila šest stotink prednosti, pred Švicarko Corinne Suter sedem in pred Romane Miradoli še dodatno stotinko časa.

“Danes sem se na progi počutila super. Sicer sem vmes vedela da nisem odpeljala čisto idealno, upala sem da je dovolj za zmago. Ne glede na to sem zelo vesela današnjega drugega mesta, hkrati pa tudi vem kje so še rezerve, jutri je nov dan,” je s pogledom na jutrišnji smuk po današnjem drugem mestu dejala Štuhčeva.

Ilka Štuhec se je 16. v karieri uvrstila na stopničke v svetovnem pokalu, prvič pa je smukaško preizkušnjo končala na drugem mestu. “Prvič v smuku na drugem mestu – v bistvu je vedno super končat na stopničkah, tako da sem res vesela,” poudarja Mariborčanka. Trenutno vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala v smuku po prvi preizkušnji še naprej ostaja Nicole Schmidhofer. Ilka Štuhec je z izvrstnim drugim mestom uspela še nekoliko zmanjšati zaostanek in na drugem mestu zaostaja le še 10 točk. Tretja v skupnem seštevku je Ramona Siebenhofer, ki za Štuhčevo zaostaja 18 točk.

 

Izjava Ilke Štuhec: 

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com