Ilka Štuhec izpušča Kronplatz in se osredotoča na Cortino d’Ampezzo

Po smuku in superveleslalomu v Garmisch-Partenkirchnu bo Ilka Štuhec izpustila torkov veleslalom v avstrijskem Kronplatzu. Glavni razlog je poškodba gležnja, ki jo je potrebno pred nadaljevanjem sezone čim hitreje in učinkoviteje odpraviti.

 

Slovenska smučarka, ki še vedno zanesljivo vodi v skupnem seštevku smuka, je z ekipo danes pozno popoldne že prispela v Cortino d’Ampezzo, prizorišče tekem svetovnega pokala naslednji konec tedna. To pomeni, da jutri ne bo nastopila na veleslalomu v Kronplatzu, saj prioriteta še vedno ostajajo hitre discipline. Po tekmah na Bavarskem so pregledi pokazali, da bo gleženj potreboval nekaj več počitka. »Dejstvo je, da je gleženj otečen in posledično moteč, tudi pri smučanju. Pri gibih ne čuti tistih mikrovibracij in ni tako odziven, kot bi moral biti. Zato smo se tudi odločili, da Ilka preskoči veleslalom in se čim bolje pripravi na smuk in superveleslalom,« je odločitev pojasnila Darja Črnko.

 

»Razočarana sem, da jutri ne bom mogla nastopiti v veleslalomu, a zavedam se, da je potrebno gledati naprej. Naslednji konec tedna me čakata pomembni tekmi v Cortini. Teden bom namenila zdravljenju in rehabilitaciji gležnja, saj želim v smuku in superveleslalomu nastopiti čim boljše pripravljena. Upam, da bo poškodba v tem tednu pozabljena. Na voljo imam nekaj več časa za počitek in pripravo, kar glede na naporen ritem vsekakor pride prav,« sporoča Ilka Štuhec, ki si želi v Italiji nastopiti neobremenjeno s poškodbo.

 

V skupnem seštevku smuka ima Štuhčeva še vedno 117 točk naskoka pred tekmicami. V Cortini d’Ampezzo bo v soboto na sporedu smuk, v nedeljo pa superveleslalom.

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com