Ilka Štuhec na svetovnem smukaškem prestolu

 

Ilka Štuhec je na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v St. Moritzu osvojila zlato medaljo v smuku. Najboljša slovenska smučarka je s tem dosegla najboljši rezultat v svoji karieri in potrdila popolno prevlado v tej disciplini.

 

Mariborčanka je bila nedvomno ena izmed favoritinj današnjega smuka. Na progo v St. Moritzu se je podala s startno številko sedem in z odličnim smučanjem ter zavidljivimi hitrostmi v cilj pridrvela z visoko prednostjo pred tekmicami. Za Štuhčevo se je na progo pognalo še nekaj odličnihsmučark, med katerimi je bilo največ pozornosti usmerjeno v Lindsey Vonn, ki pa je v cilj prismučala kot tretja in tam tudi zaključila današnji smuk. Svetovna podprvakinja je postala Avstrijka Stefanie Venier.

 

Štuhčeva je z osvojitvijo naslova svetovne prvakinje naziv prevzela od Tine Maze, ki je bila v smuku najboljša na svetovnem prvenstvu pred dvema letoma. Ilka Štuhec je z današnjo zmago upravičila visoka pričakovanja pred svetovnim prvenstvom in na najboljši možni način potrdila odlično formo s treningov, na katerih je v tem tednu smučala najhitreje.

 

 

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com