Ilka Štuhec nadaljuje z izjemno serijo uvrstitev na zmagovalni oder (AVDIO)

V Cortini d’Ampezzo je Ilka Štuhec na drugem smuku v dveh dneh znova segla po najvišjih mestih. Po včerajšnjem drugem je danes osvojila tretje mesto in si privozila četrto zaporedno uvrstitev na zmagovalni oder. Prvi mesti sta zasedli Avstrijki Ramona Siebenhofer in Nicole Schmidhofer. 

Ilka Štuhec v letošnji sezoni že beleži uvrstitve na vsa tri mesta na odru za zmagovalke. Na danes celotno progo v Cortini se je pognala s številko sedem, pred njo pa sta štartali že obe omenjeni Avstrijki. Štuhčeva je ob prihodu v cilj zasedlo odlično tretje mesto in za zmagovalko zaostala 0,51 sekunde. “Danes je bilo na progi nekoliko bolj pestro. Poznala se je razlika, da smo se spustile po celotni progi, hitrost v Tofano in tudi kasneje je bilo malo večja. Ponekod je bila proga bolj nemirna ampak mislim, da sem relativno dobro opravila z njo. Seveda so tu in tam še priložnosti za izboljšave ampak z današnjim dnem sem kar zadovoljna,” je po tekmi dejala Štuhčeva, za katero so to 17. stopničke v karieri.

“Od jutrišnjega superveleslaloma pričakujem eno super vožnjo, a vem, da je možno marsikaj. Vem, da je potrebno biti še bolj pozoren na vse detajle, si pravilno ogledati in zamisliti vse. Nimamo namreč poizkusne vožnje, treninga tako kot na smuku tako da nam ostane le ogled in “gasa”,” je dobro razpoložena Mariborčanka usmerila pogled proti jutrišnji tekmi, že tretji v treh dneh. Superveleslalom se začne jutri ob 11.15 uri

V skupnem seštevku smuka je Štuhčeva zdaj na tretjem mestu, boj za mali kristalni globus pa bo še zelo napet, kajti prve tri tekmovalke, ki so tvorile tudi zmagovalni oder na današnjem smuku, so v razmaku dvajsetih točk.

 

Izjavi Ilke Štuhec: 

 

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com