Ilkino čelado bo odslej krasila Milka

 

Aktualna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec v olimpijsko sezono vstopa z novim sponzorjem. Njeno čelado bo v olimpijski sezoni krasil logotip Milke, ki v smučarskem svetu podpira številne smučarke.

 

Ilka Štuhec je sodelovanje z Milko uradno sklenila na dogodku v Ljubljani, kjer ji je Milkino čelado simbolično predala olimpijska prvakinja iz Sočija Tina Maze. S sklenjenim sodelovanjem se je Mariborčanka po najuspešnejši sezoni pridružila Milkini družini smučark, v kateri so med drugim tudi Avstrijka Anna Veith, Francozinja Tessa Worley, Italijanka Elena Curtoni in Nemka Viktoria Rebensburg. Milka bo torej s svojimi smučarskimi zvezdnicami tudi letos napadala najvišja mesta, v svoji družini pa bo Ilko Štuhec skupaj z ostalimi smučarkami prvič predstavila na otvoritvi sezone v Söldnu.

 

Ilka Štuhec je ob podpisu pogodbe povedala: »Ponosna sem in veseli me, da sem postala del družine Milkinih smučark. Vsi se zavedamo, kaj Milka pomeni v ženskem smučanju, kako močno je povezana z Alpami in nasploh s športom in naravo, v kateri preživimo večino časa. Veseli me tudi, da so moji uspehi in trdo delo prepoznani pri sponzorjih, ki v alpskem smučanju pomenijo veliko.« V čokoladno obarvani razglasitvi sodelovanja je vladalo odlično vzdušje. »Glede na to, da sem Mariborčanka, mi je tudi barva čelade pisana na kožo, zato verjamem, da se bom na novi izgled hitro privadila. Nenazadnje je že moje ime takšno, da sva z Milko skoraj neločljivi,« je nekoliko v šali zaključila Štuhčeva, ki je na dogodku v Ljubljani prejela simbolično čelado brez črke »M«. Slovenska smučarka se je sicer v Slovenijo vrnila le za kratek čas, saj kmalu odhaja na nadaljnje priprave v Švico.

 

Pri Milki so ob začetku skupne poti s slovensko šampionko zapisali: »Združila ju je strast do smučanja: Milko in Ilko. Kar se na prvi pogled zdi duhovita besedna igra, predstavlja začetek novega partnerstva. Ilka Štuhec, druga v skupnem seštevku svetovnega pokala iz prejšnje sezone, bo v sezoni 2017/18 na štart odšla z vijolično čelado na glavi.«

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com