Koštomaj: »S treningi smo lahko zadovoljni, Ilka se dobro znajde« (AVDIO)

 

V Jeongseonu, ki bo prihodnje leto smučarke in smučarje gostil v sklopu zimskih olimpijskih iger, je vse nared za tekmovalni vikend. Smučarke so opravile oba smukaška treninga, Ilka Štuhec pa je na obeh dosegla drugi čas. Najhitrejša je bila Lindsay Vonn. V soboto v zgodnjih jutranjih urah je na sporedu smuk, v nedeljo pa superveleslalom. 

 

Slovenci se lahko v soboto zjutraj zbudimo z novim malim kristalnim globusom Ilke Štuhec. Mariborčanka namreč je na obeh treningih prikazala dobro smučanje in je kot kaže tudi v oddaljeni Južni Koreji odlično pripravljena. Na drugem treningu smuka je za najboljšim časom Vonnove zaostala le za desetinko sekunde. Tretja je bila znova Sofia Goggia, ki je za Slovenko zaostala 0,32 stotink sekunde. Smučarke so se v tem tednu soočile s spremenljivimi vremenskimi razmerami, kar napoveduje nepredvidljiv konec tedna, ko bosta na sporedu smuk in superveleslalom. »V Koreji so razmere zelo spremenljive, od sneženja do sončnega vremena. Temu primerna je tudi snežna podlaga. Včeraj nekoliko bolj mehko, danes pa je bila proga odlično pripravljena. Veseli nas, da se je Ilka v obeh pogojih dobro znašla, sicer z malenkostnimi napakami, ki pa bistveno ne vplivajo na čas. S treningi smo torej lahko zadovoljni, upajmo, da bo šlo tudi na tekmah brez napak in podobno hitro,« pravi trener Štuhčeve Grega Koštomaj.

 

Ob tem, da lahko tekme v Jeongseonu odločajo o osvojitvi malega kristalnega globusa, gre hkrati tudi za zadnji test prizorišča zimskih olimpijskih iger, ki jih leta 2018 gosti Pjongčang. Priprave in vzdušje v pričakovanju ZOI je kratko komentiral tudi Grega Koštomaj: »Glede stvari, ki se tičejo priprav na olimpijado, je očitno, da je še kar nekaj za postoriti. A Korejci se zelo trudijo, to je treba priznati. Kot vse kaže bo do prihodnjega leta vse nared. Smo pozitivni kar se tiče olimpijade in predvsem tekem, ki nas čakajo za vikend.«

 

26-letna Štuhčeva ima v smuku pred prvo zasledovalko Sofio Goggio 137 točk prednosti. V kolikor bo prednost po nastopu v Jeongseonu večja od 100 točk, je dobitnica malega kristalnega globusa v letošnji sezoni znana. Sicer bo odločitev padla v Aspnu, kjer bo na sporedu zadnji smuk sezone.

 

Smučarke se bodo na smukaško progo v Jeongseonu podale v soboto ob 3. uri zjutraj po slovenskem času. Tekmo bo mogoče v živo spremljati na TV Slovenija 2, posnetek pa je na istem programu na sporedu ob 8. uri zjutraj.

 

Izjava Grega Koštomaja:

 

Kliknite za prenos izjave. 

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com