Po kondicijskih pripravah čas za sneg v Čilu

Ilka Štuhec je opravila zahtevni del poletnega dela priprav, saj je najtežji del kondicijskih priprav za njo. Oči ekipe so že uprte v Južno Ameriko, kjer bo Ilka podobno kot lani del treninga opravila z moškimi v Čilu.

 

Kondicijske priprave, ki so potekale pod budnim očesom vodje ekipe Darje Črnko in kineziologinje Anje Šešum, so se odvile po načrtih. Trenažni proces je bilo pred poletjem potrebno nekoliko prilagoditi zaradi številnih obveznosti, kljub temu, pa so v taboru najboljše slovenske smučarke z dosedanjim delom priprav zadovoljni. Na »morskem« delu priprav so v primerjavi z lanskim poletjem program vadb še nekoliko nadgradili, k temu pa je pripomogla predvsem dobra kondicijska pripravljenost ob koncu sezone.

 

V Čilu pa se Štuhčeva ne bo prvič v tem poletju srečala s snegom. Pred nekaj dnevi se je namreč z ekipo vrnila iz švicarskega Saas Feeja, kjer je po dveh mesecih znova dobila »občutek za smuči in ostalo opremo«. Jutri po le štirih dnevih doma, odhaja na večtedenske priprave v Čilu, kjer je trenirala že lani. Prva dva tedna bo v El Coloradu trenirala le s svojo ekipo, nato pa sledi selitev v La Parvo, kjer bo Ilka svojo pripravljenost izpopolnjevala skupaj z moškimi in ostalimi reprezentancami. Kot poudarja v načrtu ni osredotočenega treninga na zgolj določeno disciplino. Treninge načrtujeta trener Grega Koštomaj in Darja Črnko, v njiju pa ima smučarka popolno zaupanje. V Slovenijo se tako vrača v začetku oktobra.

 

Olimpijska sezona alpskega smučanja se za dekleta začne 28. oktobra v Söldnu, kjer bo na sporedu veleslalomska preizkušnja.

 

Ilka Štuhec je večji del kondicijskih priprav opravila na morju.

Trening so letos poleti zaznamovale tudi ravnotežne vaje v naravi.

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com