Po odličnem smuku končno deseto mesto v alpski kombinaciji

V Aareju je vreme krojilo kombinacijsko tekmo, ki jo je Ilka Štuhec začela z odlično vožnjo v smuku in po slalomu, ki ga ni veliko trenirala, tekmo končala na 10. mestu. V nedeljo je na sporedu specialni smuk, v katerem bo slovenska šampionka nastopila kot aktualna svetovna prvakinja.

Start smukaške preizkušnje je bil terminsko dvakrat prestavljen, najprej iz 11. na 12. uro, potem pa za pol ure nazaj, torej se je začel ob 11.30. Ob slabi vidljivosti in startu iz superveleslalomske startne hišice je Štuhčeva zelo dobro opravila svojo nalogo in na cilj prismučala kot vodilna. Na koncu je bila le za stotinko boljša Avstrijka Ramona Siebenhofer.

Krajši in zato tudi lažji smuk ter običajen slalom je predstavljalo prednost za specialistke v tehničnih disciplinah, kar se je pokazalo v drugem teku, ko so bile le-te v ospredju. Wendy Holdener je še drugič postala svetovna prvakinja v tej disciplini, drugo mesto je zasedla slalomska specialistka Petra Vlhova, tretje pa Norvežanka Ragnhild Mowinckel. Štuhčeva je zasedla končno deseto mesto in bila, glede na količino slalomskega treninga, ki ga je trenirala tako rekoč zgolj zadnja dva dneva, zadovoljna z nastopom. »Smukaški del je vsekakor pozitiven. Še vedno je nekaj rezerv. Verjamem, da bo vožnja v nedeljo še boljša. Slalomski del pa je posledica nekaj manj treninga. Danes so bile ostale punce boljše,« je s pozitivnim pogledom naprej zaključila Ilka Štuhec.

V nedeljo je začetek smuka napovedan ob 12.30 uri.

 

***

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com