Po odpovedih v St. Antonu nazaj na trening v Italijo (AVDIO)

 

Zmagovalka zadnjega smuka in superveleslaloma Ilka Štuhec se je po odpovedanih tekmah v St. Antonu zaradi tamkajšnjih slabih vremenskih razmer vrnila na trening v Italijo. V Ultentalu bo s svojo ekipo opravili dodaten sklop treningov pred tekmami v Cortini d’Ampezzo prihodnji konec tedna.

Skoraj mesec dni že mineva od zadnje tekme hitrih disciplin za ženski del smučarske karavane. Prevelika količina snega je preprečila izvedbo tekem v St. Antonu, Štuhčeva pa se je zato morala le dan po prihodu v Avstrijo od te že posloviti. Z ekipo se je vrnila v Italijo, natančneje v Ultental, kjer bo predvidoma trenirala do ponedeljka.

Odpoved v St. Antonu je tako že druga v letošnji sezoni, kar meša štrene tako zaradi logistike potovanj kot tudi nadaljnjega urnika zgoščenih tekem v hitrih disciplinah pred začetkom svetovnega prvenstva. »Odpoved tekme v St. Antonu sem sprejela tako, da sem preprosto znova spakirala in smo se odpeljali v Ultental, kjer bomo naslednjih nekaj dni trenirali, namesto da bi tekmovali,« je novo spremembo v urniku komentirala Štuhčeva. Sicer pa je kot kaže spremembe v zadnjem trenutku na vznemirjajo: »Na letošnje odpovedi oziroma prestavljanje tekem nikakor ne morem vplivati, prav tako ne morem vplivati na vreme, niti ne na odločitev, kje bodo tekme potekale. Upam da bodo nadomeščanja čim prej. O tem bomo izvedeli kaj več, ko nam sporočijo svojo odločitev, do takrat pa se koncentriram na svoje treninge.«

Znano je, da se bo eden od smukov iz St. Antona nadomestil prihodnji konec tedna v Cortini, kjer bosta na sporedu dva smuka in superveleslalom. Glede ostalih nadomeščanj, med drugim tudi alpske kombinacije, ki bi morala biti na sporedu že v Val d’Iseru, ni novosti. »Urnik je, kakršen je. Tudi na to nimamo nekega vpliva. Meni osebno odgovarja, da tekme so in da se tekmuje, saj konec koncev celo leto za to treniram. Veselim se naslednjih tekem,« zaključuje Mariborčanka.

Po tekmah v Cortini so na sporedu še hitre discipline v Garmisch Partenkirchnu, sledijo tekme za Zlato Lisico v Mariboru, kjer bi lahko Štuhčeva nastopila na petkovem superveleslalomu. Več pa bo gotovo znanega po dveh vikendih s tekmami v hitrih disciplinah. Prvi trening smuka na svetovnem prvenstvu na Švedskem je namreč na sporedu le dva dni po sobotnem slalomu v Mariboru.

 

Avdio izjave Ilke Štuhec: 

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com