Po odpovedih v St. Antonu nazaj na trening v Italijo (AVDIO)

 

Zmagovalka zadnjega smuka in superveleslaloma Ilka ┼átuhec se je po odpovedanih tekmah v St. Antonu zaradi tamkaj┼ínjih slabih vremenskih razmer vrnila na trening v Italijo. V Ultentalu bo s svojo ekipo opravili dodaten sklop treningov pred tekmami v Cortini d’Ampezzo prihodnji konec tedna.

Skoraj mesec dni ┼że mineva od zadnje tekme hitrih disciplin za ┼żenski del smu─Źarske karavane. Prevelika koli─Źina snega je prepre─Źila izvedbo tekem v St. Antonu, ┼átuh─Źeva pa se je zato morala le dan po prihodu v Avstrijo od te ┼że posloviti. Z ekipo se je vrnila v Italijo, natan─Źneje v Ultental, kjer bo predvidoma trenirala do ponedeljka.

Odpoved v St. Antonu je tako ┼że druga v leto┼ínji sezoni, kar me┼ía ┼ítrene tako zaradi logistike potovanj kot tudi nadaljnjega urnika zgo┼í─Źenih tekem v hitrih disciplinah pred za─Źetkom svetovnega prvenstva. ┬╗Odpoved tekme v St. Antonu sem sprejela tako, da sem preprosto znova spakirala in smo se odpeljali v Ultental, kjer bomo naslednjih nekaj dni trenirali, namesto da bi tekmovali,┬ź je novo spremembo v urniku komentirala ┼átuh─Źeva. Sicer pa je kot ka┼że spremembe v zadnjem trenutku na vznemirjajo: ┬╗Na leto┼ínje odpovedi oziroma prestavljanje tekem nikakor ne morem vplivati, prav tako ne morem vplivati na vreme, niti ne na odlo─Źitev, kje bodo tekme potekale. Upam da bodo nadome┼í─Źanja ─Źim prej. O tem bomo izvedeli kaj ve─Ź, ko nam sporo─Źijo svojo odlo─Źitev, do takrat pa se koncentriram na svoje treninge.┬ź

Znano je, da se bo eden od smukov iz St. Antona nadomestil prihodnji konec tedna v Cortini, kjer bosta na sporedu dva smuka in superveleslalom. Glede ostalih nadome┼í─Źanj, med drugim tudi alpske kombinacije, ki bi morala biti na sporedu ┼że v Val d’Iseru, ni novosti. ┬╗Urnik je, kakr┼íen je. Tudi na to nimamo nekega vpliva. Meni osebno odgovarja, da tekme so in da se tekmuje, saj konec koncev celo leto za to treniram. Veselim se naslednjih tekem,┬ź zaklju─Źuje Maribor─Źanka.

Po tekmah v Cortini so na sporedu ┼íe hitre discipline v Garmisch Partenkirchnu, sledijo tekme za Zlato Lisico v Mariboru, kjer bi lahko ┼átuh─Źeva nastopila na petkovem superveleslalomu. Ve─Ź pa bo gotovo znanega po dveh vikendih s tekmami v hitrih disciplinah. Prvi trening smuka na svetovnem prvenstvu na ┼ávedskem je namre─Ź na sporedu le dva dni po sobotnem slalomu v Mariboru.

 

Avdio izjave Ilke Štuhec: 

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com