Prvi mali kristalni globus za izjemno Ilko Štuhec (AVDIO)

 

Slovenska šampionka Ilka Štuhec je v Crans Montani osvojila svoj prvi mali kristalni globus v karieri. S tretjim mestom na zadnji kombinacijski tekmi je dokazala, da ji letos v tej disciplini ni para in zasluženo slavila skupno zmago.

 

Po izjemni vožnji v znova zahtevnem in nepredvidljivem superveleslalomu, ko je Ilko Štuhec prehitela le Italijanka Sofia Goggia, se je najboljša slovenska smučarka odlično znašla tudi v slalomu in tekmo končala na tretjem mestu. Z devetimi stopničkami in osvojenimi točkami v vseh petih disciplinah alpskega smučanja je Ilka Štuhec upravičeno osvojila kombinacijski mali kristalni globus. Za 26-letno Ilko Štuhec je to druga velika zmaga v letošnji sezoni, saj je na minulem svetovnem prvenstvu postala tudi svetovna prvakinja v smuku. Današnje zmage se je veselila Mikaela Shiffrin, druga pa je bila Federica Brignone, ki je v skupnem seštevku alpske kombinacije na koncu za Štuhčevo zaostala za 20 točk.

 

Mariborčanka je torej na najlepši način zaključila evropski del letošnje sezone. Ta konec tedna je v Crans Montani na vseh treh preizkušnjah stala na stopničkah za zmagovalke in s tem prišla do drugega mesta v skupnem seštevku svetovnega pokala v alpskem smučanju. Kljub številnim razlogom za veselje v ekipi Ilke Štuhec pa sezona še ni končana. Letos z naskokom najboljša slovenska smučarka je v igri za še dva mala kristalna globusa – v smuku in superveleslalomu – teoretično pa obstaja možnost tudi za skupno zmago v svetovnem pokalu in osvojitev velikega kristalnega globusa.

 

Štuhčeva se s svojo ekipo že nocoj odpravlja na dolgo pot v Južno Korejo, kjer bosta prihodnji konec tedna na sporedu smuk in superveleslalom. V prihajajočem tednu bo tako poleg smučanja zelo pomembna tudi prilagoditev na novo okolje in nov časovni pas.

 

V skupnem seštevku smukaima Ilka Štuhec trenutno 137 točk prednosti pred tretjo Sofio Goggio (drugouvrščena Lara Gut je zaradi poškodbe sezono že končala), v superveleslalomu pa za vodilno Tino Weirather zaostaja pičlih 16 točk. Obe disciplini bosta v Jeongseonu po srednjeevropskem času na sporedu ob 3. uri zjutraj. V soboto je na sporedu smuk, v nedeljo pa superveleslalom.

 

Izjava Ilke Štuhec:

 

Kliknite za prenos izjave. 

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com