Šesta zmaga za sanje o malem kristalnem globusu

 

Ilka Štuhec je na superveleslalomu v Crans Montani pometla s konkurenco in dosegla svojo šesto zmago v sezoni in karieri. S tem je postala prva Slovenka z dvema zmagama v superveleslalomu, hkrati pa se postavila v položaj, iz katerega lahko napada mali kristalni globus tudi v superveleslalomu. Jutri lahko na zadnji evropski preizkušnji Štuhčeva osvoji svoj prvi mali kristalni globus v alpski kombinaciji. 

 

Štuhčeva se je na razgibano superveleslalomsko progo podala kot peta in v cilju za več kot sekundo ugnala tekmice. Z najboljšimi vmesnimi časi in neverjetno hitrostjo v zadnjem delu proge je Mariborčanka postavila mejnike, ki jih danes ni dosegla nobena od ostalih smučark. Njena vožnja je bila tako rekoč brezhibna, saj se ji je do konca najbolj približala Elena Curtoni, ki je zaostala za kar 0,50 sekunde. Tretja je bila Stephanie Venier, četrta pa še vedno vodilna v skupnem seštevku superveleslaloma Tina Weirather. “Danes je bil še en super dan. Ko sem bila na progi to ni bilo tisto, kar sem si zamislila, zato sem kar močno improvizirala, a kot kaže uspešno. Bila je posebna tekma, sneg je zelo spomladanski, kar je glede na temperature za pričakovati. V takšnem je potrebno smučati nekoliko drugače, z nekaj več občutka,” je po svoji šesti zmagi v svetovnem pokalu povedala Štuhčeva.

 

Z današnjo zmago se je neposredno vmešala v boj za mali kristalni globus v superveleslalomu, saj ob dveh preostalih tekmah v tej disciplini za vodilno zaostaja le 16 točk. Ob tem se Ilka Štuhec bori tudi za mala kristalna globusa v smuku in alpski kombinaciji. Slednjega lahko osvoji že jutri, ko bo v Crans Montani zadnja kombinacijska preizkušnja v letošnji sezoni. “Možnosti so dobre za marsikaj, a o tem v bistvu ne razmišljam. Nisem lani, nisem niti letos na začetku sezone. Koncentrirala se bom na svoji vožnji, dala maksimum in videli bomo, kako se bo na koncu izšlo,” svoje načrte pred vedno nepredvidljivo kombinacijo opisuje Štuhčeva. Pred tekmo ima slovenska smučarka v skupnem seštevku te discipline 40 točk prednosti pred prvo zasledovalko Federico Brignone.

 

Jutrišnja alpska kombinacija, ki je hkrati tudi zadnja letošnja tekma smučark v Evropi, se s superveleslalomsko vožnjo začne ob 10.30 uri. Tekmo lahko v živo spremljate na TV Slovenija 2.

 

Izjava Ilke Štuhec pred jutrišnjo alpsko kombinacijo:

 

Klknite za prenos izjave o jutrišnji alpski kombinaciji. 

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com