Superveleslalom za optimistično nadaljevanje svetovnega prvenstva (AVDIO)

 

Za alpskimi smučarkami je prva preizkušnja letošnjega svetovnega prvenstva. V St. Moritzu je v superveleslalomu nastopila tudi Ilka Štuhec in končala na 11. mestu. Višjo uvrstitev je preprečila le izguba desetink sekunde v srednjem delu proge.

 

Ilka Štuhec se je na današnjo superveleslalomsko preizkušnjo podala kot deveta. Po odlični vožnji v zgornjem delu na tehnično izredno zahtevni progi jo je v srednjem delu proge na enem izmed zavojev nekoliko zaneslo, kar je povzročilo izgubo idealne linije in s tem dragocenih stotink sekunde. V nadaljevanju je skušala Mariborčanka nadoknaditi izgubljeno, smučala dobro, a se je višja uvrstitev tokrat izmuznila.

 

V cilj je Štuhčeva prismučala kot sedma, na koncu pa zasedla 11. mesto. Svetovna prvakinja je presenetljivo postala Avstrijka Nicole Schmidhofer, drugo mesto je osvojila Tina Weirather, tretja pa je bila Lara Gut, ki je pred tekmo veljala za največjo favoritinjo za končno zmago.

 

V prihodnjih dneh so v St. Moritzu na sporedu treningi smuka, Ilka Štuhec pa bo svojo prvo medaljo na svetovnih prvenstvih znova iskala v petek, ko je na sporedu tekma v alpski kombinaciji. Mariborčanka je v tej disciplini v letošnji sezoni enkrat že zmagala. Ženska smukaška preizkušnja bo v St. Moritzu na sporedu v nedeljo.

 

Izjava Ilke Štuhec:

 

Kliknite za prenos izjave

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com