Zmaga na superveleslalomu za nepozaben zaključek tedna (AVDIO)

 

Ilka Štuhec je po včerajšnjem tretjem mestu na smuku danes prehitela vso konkurenco in prišla do svoje prve zmage v superveleslalomu. Izjemna forma v Cortini je odlična popotnica pred svetovnim prvenstvom.

 

Danes se je Ilka Štuhec na progo v italijanski Cortini d’Ampezzo podala kot prva in osvojenega mesta nikdar ni prepustila tekmicam. Na odru za zmagovalke sta se ji pridružili Sofia Goggia, ki je zaostala za 0,31 sekunde in Anna Veith, ki je v cilj prismučala s 0,70 sekunde zaostanka za Slovenko. Tekmice so zaostajale skozi celotno progo in na vseh vmesnih časih. Zmaga je torej prepričljiva in po besedah Štuhčeve odlična novica po minulem vikendu v Garmisch-Partenkirchnu. Odlična nastopa na smuku in superveleslalomu sta tudi rezultat dobre priprave in treninga med tednom, saj je v Cortini vse delovalo izjemno.

 

Po zmagi je Mariborčanka navdušeno povedala: »Če povzamem celoten vikend sem lahko zelo zadovoljna. Najbolj sem ponosna na to, da sem uspela od prejšnje nedelje, od zadnjega superveleslaloma, do danes urediti stvari tudi v svoji glavi in smučati tako kot znam. In temu primerni so bili tudi dobri rezultati v zadnjih dneh«.

 

Po izjemnem vikendu v Italiji je Ilka Štuhec v skupnem seštevku svetovnega pokala na četrtem mestu. S 785 točkami za tretjo Sofia Goggio zaostaja le za štiri točke. V skupnem seštevku superveleslaloma pa je s 190 točkami na tretjem mestu. Za vodilno Laro Gut, ki je danes odstopila, zaostaja za 110 točk.

 

Ilka Štuhec bo največji slovenski adut tudi na prihajajočem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v St. Moritzu, kamor se najboljši smučarji in smučarke svetovnega pokala selijo po tednu premora.

 

Izjava Ilke Štuhec po koncu tekmovalnega vikenda v Cortini d’Ampezzo:

 

Kliknite za prenos izjave

***

Propiar, strateško komuniciranje
Tilen Lamut
T: +386 40 666 009
E: tilen.lamut@propiar.com